Share
Gran Pri predstavi ‘Snežna kraljica’ Pozorišta lutaka Niš na FEDU u Sarajevu

Gran Pri predstavi ‘Snežna kraljica’ Pozorišta lutaka Niš na FEDU u Sarajevu

Na sinoć završenom Šestom festivalu dječije umjetnosti (FEDU Sarajevo 2020) predstavi „Snežna kraljica“ Pozorišta lutaka Niš dodeljena je nagrada za najbolju pozorišnu predstavu, Gran Pri „Planeta teatar“.

Žiri je zasedao u sastavu: glumac Aldin Tucić, vokalna solistkinja Negra Čičić i seletorka Indira Kučuk-Sorguč. U zvaničnom saopštenju istaknuta je sjajna inscenacija ove lutkarske predstave.

Podsećamo da se zbog aktuelne pandemije Festival preselio iz pozorišnih sala na internet i da je u periodu od 3. do 7. maja u takmičarskom programu prikazano sedam predstava iz regiona.

Autorski tim predstave „Snežna kraljica“: režija i scenografija Zoran Lozančić i Jelena Đorđević, dramatizacija Radan Radović, idejne skice Erika Janović, kreacija i izrada lutaka Dušan Stanković i Dragana Đurić, kompjuterska animacija Aleksandar Dević.

Uloge tumače: Aleksandra Pavlović, Jelena Đorđević, Svetlana Mihajlović, Mladen Milojković, Uroš Milojević, Slobodan Miljković, Marija Cvetković i Tatjana Milenković.

Inače reč je o festivalu internacionalnog karaktera koji neguje autorski izraz za decu i mlade, afirmiše pred dramskog i literarno, likovno i muzičko stvaralaštvo i razvija ljubav prema stvaralaštvu kod najmlađe populacije.

„Svi učesnici su za nas pobednici jer rade čudesne stvari i prenose snagu umjetnosti na generaciju koja raste“, rekao je direktor Festivala Fahrudin Kučuk dodajući da svi mi zajedno  kreiramo bolji svet i nudimo nadu u život bez maski.

 

Foto: Nispuppets.org.rs

Autor: Portal Media Press Srbija