Share
Kisić Tepavčević: U Srbiju se neće moći bez negativnog testa

Kisić Tepavčević: U Srbiju se neće moći bez negativnog testa

Zamenica direktora Batuta Darija Kisić Tepavčević rekla je da će za ulazak u Srbiju biti potreban negativan rezultat testa na koronavirus ne stariji od 72 sata.

Darija Kisić Tepavčević; foto: Tanjug.rs

Ona je za televiziju Prva rekla da razmak od dva metra, korišćenej maski u zatvorenom prostoru i razgovor ne duži od 15 minuta bez maske mere koje je preporučila i Svetska zdravstvena organizacija.

“Nalaz koji će potvrditi da niko nije zaražen virusom je neophodan. Sve zavisi kakve će zahteve imati svaka zemlja. Kada su u pitanju naši kriterijumi, trenutno je preporuka struke da svi koji ulaze u Srbiju moraju da imaju rezultate PCR testa na korona virus, ne stariji od 72 sata”, napomenula je ona.

Kisić Tepavčević je rekal da se aerodrom “Nikola Tesla” otvara 18. maja i da bi bilo dobro da tada bude moguće i komercijalno, odnosno privatno testiranje na koronavirus.

“Mere će se korigovati i menjati u zavisnosti od epidemiološke situacije kod nas i u regionu. Postojaće konsenzus na nivou Evropske unije, pa ćemo mi u skladu sa njima kreiratu svoje kriterijume”, pojasnila je Kisić Tepavčević.

 

Izvor: B92.net