Share
Na onlajn repertoaru Pozorišta lutaka Niš predstave ‘Ružno pače’ i ‘Crvenkapa u nebajci’

Na onlajn repertoaru Pozorišta lutaka Niš predstave ‘Ružno pače’ i ‘Crvenkapa u nebajci’

Pozorište lutaka Niš nastavlja da prikazuje svoje predstave na Jutjub kanalu. Portal Media Press Srbija vam donosi onlajn repertoar za ovu semicu.

Pozorište lutaka Niš; foto: Portal Media Press Srbija

 

Četvrtak, 14. maj, „Ružno pače“

U kući mama Pate i tate Patka iščekuje se radostan događaj. Jedno za drugim na svet dolaze tri slatka pačeta. Sa zakašnjenjem dolazi i pomalo čudno pače, koje je samo majci lepo.

Čudno pače ne prihvataju ni otac Patak, ni braća, a komšinice Koke spletkare i ogovaraju po komšiliku. Potišteno i odbačeno od svih ono kreće u svet. Boreći se sa mnogim nepravdama prerasta u prelepog labuda, pokazujući da je vredno živeti.

Ovo je poučna priča o ljudima koji idu ispred svog vremena i društva koje ne može da ih shvati i prihvati. Veseli i šaroliki kostimi, lutke i maske, predstavljaju prekrasan ambijent za scensku igru.

Autorski tim: po motivima H.K.Andersena tekst Nataša Ilić, adaptacija, režija, tekst songova Biljana Vujović, idejno rešenje scenografije, lutaka i maski Stefanka Kjuvlijeva, izrada scenografije, lutaka i maski Stefanka Kjuvlijeva sa saradnicima iz Sofije, muzika Miloš Vukotić, scenski pokret Damjan Kecojvić, slikarski radovi Dragana Erčević, lektor Nataša Ilić.

Uloge tumače: Davorin Dinić, Biljana Radenković, Dejan Gocić, Srđan Miljković, Tatjana Milenković, Marija Cvetković, Nataša Ristić, Stanislava Joković i Aleksandra Pavlović (na snimku Živkica Rakić i Tatjana Cvetković koje su ranije igrale u predstavi).

Nedelja, 17. maj, „Crvenkapa u nebajci“

Crvekapa je iz sveta bajke i mašte sišla u realan svet i život, u selo Petlovača, da bi osetila kako teče život u jednoj, za nju, posve novoj sredini. U tome joj pomaže Kukula Bane, zec čarobnjak, koji joj svojim čarolijama omogućava da sszna mnogo toga iz života dece i seljaka u Petlovači, ali i da se ponovo vrati u svoj bajkoviti svet na putu do omiljene bajke.

Autorski tim: tekst Sonja Bogdanović, režija Tatjana Cvetković, kostimi i scenografija Blagovesta Vasileva, muzika i songovi Gorica Popović, koreografija Tatjana Bošković.

Uloge tumače: Marija Cvetković, Dejan Gocić, Srđan Miljković, Mirjana Đorđević, Miljana Mančić, Svetlana Mihajlović, Biljana Radenković, Nenad Ilić i Dragan Tričković.

Linkovi će biti objavljeni na fb strani Pozorišta lutaka Niš.

 

Autor: Portal Media Press Srbija