Share
Na onlajn repertoaru niškog Pozorišta lutaka ‘Balada o trubi’ i ‘Kneževi snovi’

Na onlajn repertoaru niškog Pozorišta lutaka ‘Balada o trubi’ i ‘Kneževi snovi’

Pozorište lutaka Niš nastavlja da prikazuje svoje predstave na Jutjub kanalu. Na onlajn repertoaru za ovu sedmicu možete pogledati predstave „Balada o trubi“ i „Kneževi snovi“

Pozorište lutaka Niš; foto: Portal Media Press Srbija

Četvrtak, 21. maj, „Balada o trubi“

„Balada o trubi“ govori o jednoj trubi i njenoj sudbini od trenutka kada je prvi put zazvučala u ratnom vihoru, do današnjih dana. Prati njene uspone i padove u kojima je menjala vlasnike, orkestre i muzičke žanorve. Prizivala je ljubav, bila zaborav od muke, oskudice, nepravde, rata…

Predstava bi se mogla okarakterisati kao melodramski mjuzikl, a multimedijalni pristup kombinuje lukte, senke, animaciju i muzičke deonice.

Autorski tim: tekst Željko Mijanović, režija Vladimir Lazić, scenografija Diana Lazarov, kostim i kreacija lutaka Milica Grbić, kompozitor Rade Radivojević, koreografija Vladimir Mutavdžić.

Uloge tumače: Svetlana Mihajlović, Slobodan Miljković, Srđan Miljković, Davorin Dinić, Stanislava Joković, Živkica Rakić, Biljana Radenković, Tatjana Milenković, Mirjana Đorđević i Dejan Gocić.

Nedelja, 24. maj, „Kneževi snovi“

Knez Mrzislav III celoga života pokušava da postane kralj, ali mu to nikako ne polazi za rukom. Jednoga dana se na njegovom dvoru pojavljuje veštica i prodaje mu talisman, uz pomoć kojeg snovi postaju stvarnost. Sve što knez Mrzislav sada treba da uradi, jeste da zaspi i sanja kako je postao kralj. U svojim snovima, upada u razne nevolje, iz kojih izgleda nema izlaza. Besan što čarolije nisu uspele i što nije postao kralj, on poklanja talisman svojoj dvorskoj ludi, ali se vrlo brzo pokaje, jer se narednog jutra budi u svom novom kraljevstvu, u kome je njegova doskorašnja luda postala kralj.

Autorski tim: tekst, režija i scenografija Aleksandar Kanjevac, slikarski i scenografski radovi, Dragana Erčević, saradnik na kostimu Dejan Gocić.

Uloge tumače: Biljana Radenković, Davorin Dinić, Tatjana Milenković i Mladen Milojković (na snimku Živkica Rakić i Dragan Tričković koji su ranije igrali u predstavi).

Linkovi će biti objavljeni na fb strani Pozorišta lutaka.

 

Autor: Portal Media Press Srbija