Share
Sutra počinje isplata 100 evra, prijavilo se četiri miliona ljudi

Sutra počinje isplata 100 evra, prijavilo se četiri miliona ljudi

Isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti za sve građane koji su se prijavili telefonom ili preko sajta počinje sutra.

Dnevno će se uplaćivati novac na račune oko pola miliona građana, a tom dinamikom očekuje se da će do 1. – 2. juna biti završene sve isplate za one koji su se prijavili za pomoć.

Rok za prijavu je 5. jun, a onima koji se budu prijavili poslednjeg dana, novac će biti isplaćen na račune banaka do 7. juna.

Prvo je isplata ove novčane pomoći počela za penzionere 15. maja, a za oko 160.000 korisnika novčano-socijalne pomoći 21. maja.

Vlada Srbije usvojila je 24. aprila uredbu o isplati 100 evra svim punoletnim državljanima naše zemlje sa prebivalištem u Srbiji i važećom ličnom kartom.

Ukupno četiri miliona građana Srbije prijavilo se za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra zaključno sa jučerašnjim danom, odnosno u poslednjih deset dana, saopštio je ministar finansija Siniša Mali.

“Isplata će početi sutra, u ponedeljak 25. maja, tako što ćemo dnevno isplaćivati novac za oko pola miliona građana Srbije. Prethodno su isplaćena sredstva za oko 1,7 miliona primaoca penzija i za oko 160.000 hiljada korisnika novčane socijalne pomoći. Prijava traje do 5. juna, a možete da se prijavite preko portala Uprave za trezor – na web adresi idp.trezor.gov.rs ili putem kontakt – centra na broj telefona 0800 101 100”, naveo je Mali na svom Instagram profilu.

 

Izvor: Tanjug.rs