Share
Đoković: Srećan sam što ću igrati pred domaćom publikom

Đoković: Srećan sam što ću igrati pred domaćom publikom

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da je srećan što će imati priliku da igra pred domaćom publikom i da će sav prihod od regionalnog turnira „Adria Tura” ići u humanitarne svrhe.

„Izuzetno sam srećan i uzbuđen što ću imati priliku da igram pred domaćom publikom i što ću imati priliku da putujem po regionu. Turnir je humanitarnog karaktera i svi prihodi od sponzorskih ugovora i TV prava ići će u humanitarne organizacije. Moja fondacija će biti jedna od vodećih organizacija, a teniseri koji dolaze izabraće gde će da uplate donaciju”, rekao je Đoković na konferenciji za medije u Beogradu, prenosi Tanjug.

Đoković je istakao da je pored Dominika Tima i Grigora Dimitrova, učešće potvrdio i Aleksander Zverev.

„Svi teniseri dolaze besplatno, zbog mog odnosa s njima i humanitarnog karaktera. Stavili su sebe na raspolaganje. Presrećan sam što ću imati mogućnost da ih ugostim u svom gradu i svom klubu. Do 13. jula će se pravila verovatno izmeniti i nadam se da ćemo možda imati publiku”, rekao je Đoković.

Prvi turnir kreće iz Beograda, na terenima TC „Novak” (13/14. jun), da bi se potom preselio u Zadar (20/21. jun), zatim u Crnu Goru (27/28. jun) i u Banjaluku (3/4. jul).

Planiran je i odlazak u Sarajevo, u nedelju 5. jul, gde će Novak i Damir Džumhur odigrati egzibicioni meč.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da za predstojeće regionalne turnire nije zvao najveće rivale Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

„U poslednje vreme više nego uobičajeno smo komunicirali Rafa, Rodžer i ja, zbog promena usled pandemije koronavirusa i u vezi sa pomoći lošije rangiranim teniserima. Federer i dalje ima problema sa kolenom, nisam ga pitao. Rafa od skoro igra. Pričali smo prošle nedelje oko ‘Ju-es Opena’, ali nisam ga pitao. Ne očekujem da bi došao i da ga pitam”, rekao je Đoković, prenosi Tanjug.

On je dodao da ove godine neće biti ni susreta sa Milošem Raonićem u Crnoj Gori, uprkos tome što je bilo izvesno da će prihvatiti poziv.

„Baš jutros od Miloša dobio poruku da neće dolaziti u Evropu. Kao i mnogi teniseri, i on je odlučio da tokom ove situacije bude u Americi. Njegova velika želja bila je da igra u Crnoj Gori. Bio bi to veliki događaj da on i ja igramo u Crnoj Gori. Nažalost, to neće biti slučaj ove godine, što ne znači da neće u budućnosti”, istakao je Đoković.

 

Izvor: Tanjug.rs