Share
Revija pozorišnih predstava ‘Joakimovi dani’ na RTV Kragujevac

Revija pozorišnih predstava ‘Joakimovi dani’ na RTV Kragujevac

Knjaževsko-srpski teatar, u mesecu maju, već jedanaestu godinu organizuje “Joakimove dane”, reviju pozorišnih predstava u čast domaćeg pisca. Zbog trenutne situacije i zabrane javnog okupljanja, “Joakimovi dani” biće i ove godine realizovani, ali putem emitovanja odabranih predstava na Radio-televiziji Kragujevac.

“Devetstopetnaesta, tragedija jednog naroda”; foto: Narodnopozoristenis.rs

Ova pozorišna smotra od ukupno šest predstava biće emitovana od 19. do 30. maja utorkom, petkom i subotom od 20 časova, dok će se reprize istih emitovati ponedeljkom, utorkom i sredom od 13 časova.

Na repertoaru će se naći predstave: „Sumnjivo lice“ (Narodno pozorište Sombor), „Radnička hronika“ (Narodno pozorište Republike Srpske), „Ne igraj na Engleze“ (Beogradsko dramsko pozorište), „Profesionalac“ (Kraljevačko pozorište) i „Ženidba i udadba“ predstava našeg Teatra. Narodno pozorište Niš učestvuje sa predstavom “Devetstopetnaesta, tragedija jednog naroda” u produkciji sa Kruševačkim pozorištem i CZK “Vuk Karadžić” iz Loznice i ta predstava će biti emitovana u petak, 29. maja, sa početkom u 20 časova.

Radio-televizija Kragujevac je dostupna svim gledaocima u Srbiji na:

Kanalu 405, D3 platforme SBB-a
Kanalu 555 MTS-a ili Supernove

Live stream putem linka www.rtk.co.rs/uzivo

 

Autor: Portal Media Press Srbija