Share
Besplatan vebinar ‘Dan posle’ o uticaju izolacije i pandemije na mentalno zdravlje

Besplatan vebinar ‘Dan posle’ o uticaju izolacije i pandemije na mentalno zdravlje

Psihološko savetovalište za studente organizuje vebinar – Dan posle koji se održava 30. maja od 17 do 18.30 sati i biće prenošen uživo na njihovoj Fejsbuk stranici. Prisustvovanje na vebinaru je besplatno.

Zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem formulara na sledećem linku: https://forms.gle/sypMZHpGYLs24XTn6.

Predavači na prvom vebinaru će biti dr Gordana Nikolić, psihijatar i dr Bojana Dimitrijević, klinički psiholog.

Učesnici vebinara dobiće odgovore na mnoga pitanja a neka od njih su kako iskustvo oboljevanja virusom može da utiče na mentalno zdravlje, kako izolacija može da utiče na mentalno zdravlje, da li može ostaviti posledice, koliko informisanja je previše informisanja, koliko je važno da za vreme pandemije osluškujemo sebe i pratimo svoje potrebe?

“Bilo da ste studenti, srednjoškolci, osnovnoškolci, roditelji, radnici ili penzioneri, svi smo bili suočeni sa pandemijom- nečim što je potpuno vanredno, što nas je izbacilo iz koloseka. Zbog toga ne čudi činjenica da su se mnogi od nas osetili zatečeno u ovoj situaciji. Možda smo se nekada osetili uplašeno, ljuto, anksiozno, možda smo se našli u stanju velike neizvesnosti,” navodi se u najavi vebinara.

“Sve ovo zaista jesu bile normalne reakcije na okolnosti u kojima smo se našli. Pred nas je bio stavljen zadatak prilagođavanja i solidarnosti i bili smo izloženi velikoj količini informacija koje su za nas mogle biti uznemirujuće. Zbog toga nam je sada potreban proces integracije svih onih osećanja koja smo doživljavali i iskustva koje smo imali”, kažu za portal Media Press Srbija u Psihološkom savetovalištu.

Kako pandemija polako jenjava, mislimo da je vreme da se na nju osvrnemo i razgovaramo na jedan malo drugačiji način da govorimo o našem mentalnom zdravlju. Potrudićemo se da, između ostalog, odgovorimo na pitanja, dodaju organizatori.

U redu je da iz izolacije izađemo zdravi bez obzira da li smo i koliko postigli za ovo vreme. Možda uspemo uvideti značaj nekih aspekata na koje ranije nismo obraćali pažnju. Hajde da čujemo i razumemo sebe i druge, da se prilagodimo i pratimo sopstvene potrebe i ne zaboravimo- nismo sami u svemu tome, zaključili su iz Psihološkog savetovališta za mlade.

 

Autor: Portal Media Press Srbija