Share
Na onlajn repertoaru niškog Pozorišta lutaka predstave ‘Biberče’ i ‘Kako su postala dobra deca’

Na onlajn repertoaru niškog Pozorišta lutaka predstave ‘Biberče’ i ‘Kako su postala dobra deca’

Pozorište lutaka Niš nastavlja da prikazuje svoje predstave na Jutjub kanalu. Predstavljamo vam onlajn repertoar za ovu semicu.

Pozorište lutaka Niš; foto: Portal Media Press Srbija

Četvrtak, 28. maj „Biberče“

Ova lutkarska predstava oživljava narodna predanja o vremenima kad su postojale ale, u kojima dobro, istina i pravda pobeđuju, a zlo biva kažnjeno. Biberče je malen, ali hrabar, ne podnosi nepravdu, hoće da pomogne onima koji stradaju. Zato i odlazi na jezero da ubije Alu od koje strada ceo grad. Kroz junački podvig Biberče se preobražava i postaje mladić.

U tome se krije osnovna misao predstave: da ukaže na značaj hrabrosti, podviga, nesebičnosti, kroz koje se ljudi moralno uzdižu do zrelosti i sna.

Autorski tim: autor Ljubiša Đikić, adaptacija i režija Živomir Joković, asistent režije Dragan Tričković, scenografija, lutke i kostimi Stevanka Kjuvlijeva, muzika Nenad Milosavljević, koreografija Aleksandar Stefanović i Miodrag Pejčić.

Uloge tumače: Davorin Dinić, Aleksandar Kanjevac, Dejan Gocić, Dragan Tričković, Tatjana Milenković, Stanislava Joković, Marija Cvetković, Mirjana Đorđević, Slobodan Miljković, Svetlana Mihajlović, Nataša Ristić, Zoran Lozančić, Srđan Miljković i Biljana Stoiljković.

Nedelja, 30. maj, „Kako su postala dobra deca“

Scensko-lutkarski mjuzikl „Kako su postala dobra deca“ prikazan u okviru novogodišnjeg programa, na maštovit i edukativan način prati razvoj deteta, njegov dolazak na svet, prve korake i dalje sazrevanje. Sa pričom o odrastanju, dečjim očekivanjima i radostima prepliće se i priča o lepom ponašanju, dobroti, nesebičnom davanju i darivanju.

Likovi iz ove predstave poručuju deci da su međusobno poštovanje, razumevanje i tolerancija vrednosti koje treba da ih vode kroz život. Uz to, pesmom i igrom razgaljuju svakog malog i velikog gledaoca.

Autorski tim: režija i izbor muzike Nataša Ristić, adaptacija teksta Nataša Ristić, Srđan Miljković i Davorin Dinić, scenografija Ivana Savić i Srđan Miljković, kostimi Ivana Savić, koreografija Zlata Hodžić, tekst songova Davorin Dinić, video animacija „Course Design Studio“, vokal Milena Miljković.

Uloge tumače: Srđan Miljković, Jelena Đorđević, Mladen Milojković, Davorin Dinić, Nataša Ristić i Miloš Unić.

Linkovi će biti objavljeni na Fejsbuk strani Pozorišta lutaka.

 

Autor: Portal Media Press Srbija