Share

Počelo suđenje Malčanskom berberinu: Očekuje se najstroža kazna

Počelo je pripremno ročište Ninoslavu Jovanoviću (47), Malčanskom berberinu, pred Višim sudom u Nišu. Jovanović je osumnjičen da je 20. decembra prošle godine oteo dvanaestogodišnju devojčicu M.K. iz okoline Niša. Pripremno ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će se Jovanović kratko izjasniti o krivici.

Foto: Ž.I. /Kurir.rs

Ninoslav Jovanović poznatiji kao Malčanski berberin doveden je danas u Viši sud u Nišu uz jake mere obezbeđenja. On je iz pritvorske jedinice sproveden na početak suđenja za otmicu maloletne M.K. u koloni koju su činile 4 policijske marice, kako se ne bi znalo u kojoj je Jovanović.

Kada su ga doveli, zgrada suda je ispražnjena jer se plaše za njegovu bezbednost, s obzirom na gnev javnosti koji je izazvao svojim zlodelima.

Istraga protiv Jovanovića sprovedena je zbog krivičnih dela otmica i silovanje deteta. Za ova krivična dela zaprećena je kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Prema nezvaničnim informacijama, Jovanović je demantovao navode optužnog akta, odnosno negirao je da je devojčicu zlostavljao na način opisan u optužnom aktu.

Suđenju, u svojstvu oštećenih, imaju pravo da prisustvuju roditelji otete devojčice, a javnost će biti isključena sa suđenja sve do objavljivanja presude, s obzirom na prirodu krivičnog dela koje se Jovanoviću stavlja na teret i okolnost da je njegova žrtva dete.

Jovanović je uhapšen 5. januara, na groblju u rodnom selu, nakon potrage koja je trajala 17 dana.

Dvanaestogodišnju M.K. iz Suvog Dola je Malčanski berberin oteo na putu do škole u Brzom Brodu, a potom je devojčicu skrivao najpre u zemunici pored Malče, a potom u napuštenim kućama u selima u okolini Svrljiga i Knjaževca.

Nakon što su ga meštani knjaževačkog sela Orešca prepoznali, Jovanović je sa otetom devojčicom stigao do Pasjače, rodnog sela njegove majke udaljenog svega par kilometara Malče.

Tu se sakrio u kući u kojoj niko nije živeo, ali je srećom, 29. decembra, u obilazak kuće došao vlasnik sa sinom, koji ga je primetio.

Jovanović je uspeo da pobegne, ali nije poveo sa sobom devojčicu, koja je odmah po pronalaženju zbrinuta na Klinici za dečju hirurgiju niškog Kliničkog centra.

Jovanović je sve do 5. janura uspevao da izmiče poteri kakva, kako su pisali mediji, nikada ranije nije organizovana na prostoru Srbije, a uhapšen je na seoskom groblju u Malči, pošto je stariji bračni par iz tog sela prijavio policiji da se šunjao u njihovom dvorištu.

Zbog silovanja koje je ranije počinio, Jovanović bio osuđivan na 10 i 12 i po godina zatvora. Pre dve godine osuđen je na zatvorsku kaznu od pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnice putem Fejsbuka, a na slobodi se nalazio od marta prošle godine.

 

Autor: Ž.I.

Izvor: Kurir.rs