Share
Jurić: Dao sam ime političara pedofila; Tužilaštvo: Nije utvrđen identitet

Jurić: Dao sam ime političara pedofila; Tužilaštvo: Nije utvrđen identitet

“Sve papire, fotografije i dokaze koje sam imao o političaru pedofilu dao sam tužilaštvu”, rekao je za “Blic” Igor Jurić, osnivač fondacije “Tijana Jurić” nakon saslušanja u tužilaštvu koje je trajalo tri sata. Iz Tužilaštva su međutim istakli da Jurić nije otkrio identitet počinioca.

Igor Jurić; foto: Beta.rs

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da se na osnovu informacija do kojih se došlo danas prilikom uzimanja izjave od osnivača fondacije “Tijana Jurić” Igora Jurića, nije došlo do podataka na osnovu kojih bi se utvrdio identitet osobe za koju je on tvrdio da je pedofil.

Tužilaštvo kaže da je odmah posle izjave Jurića medijima o političaru i javnoj ličnosti koja je pedofil, formiralo predmet i pozvalo ga da iznese podatke neophodne za dalje postupanje.

“Na osnovu informacija do kojih se došlo prilikom uzimanja izjave u višečasovnom razgovoru sa Igorom Jurićem, nije se došlo do podataka na osnovu kojih bi se utvrdio identitet NN izvršioca teškog krivičnog dela Obljuba nad detetom iz Člana 180. Krivičnog zakonika, kao ni identitet maloletnog lica nad kojim je delo učinjeno, a koje je u vreme izvršenja krivičnog dela imalo trinaest godina”, navelo je Više tužilaštvo.

Zbog toga javno tužilaštvo za sada nema dovoljno informacija za pokretanje pretkrivičnog postupka, a o daljem postupanju i radnjama će blagovremeno obavestiti javnost.

Jurić je više puta u medijima tvrdio da ima ima saznanja o političaru pedofilu, čiji će identitet, kako je govorio, otkriti kada prikupi dovoljno dokaza.

Po izlasku sa saslušanja, Jurić je istakao da mu je žao što se od priče o političaru pedofilu napravila afera.

“Ne želim da pravim afere. Sada kada sam ispričao sve zameniku tužioca stavio sam tačku na tu priču”, rekao je Jurić.

On je naglasio da je tužiocu naveo ime političara za kog sumnja da je pedofil.

“Dalje o ovom slučaju ne smem da pričam”, rekao je Jurić.

 

Izvori: Beta.rs, Ekspres.net