Share
Evo šta je ženama potrebno za srećan i zdrav seksualni život

Evo šta je ženama potrebno za srećan i zdrav seksualni život

Korisne posledice seksa su mnogostruke i poznate odranije iz različitih istraživanja, a neke od njih su pojačani imunitet i bolje srčano zdravlje. On je takođe neophodan za stvaranje intimne povezanosti između partnera i obavezan sastojak zdrave veze.

Problemi nastaju kada se želje za seksom ne poklapaju kod partnera i kada nisu oboje raspoloženi u isto vreme. Seksualna želja kod žena uslovljena je raznim faktorima i nizak libido može da bude posledica nekih drugih emotivnih ili fizičkih problema. A šta je to što je ženama potrebno kako bi savladale tu prepreku? Pročitajte u nastavku.

Poznavanje sopstvenih želja i preferenci

Da bi uživale u krevetu, žene moraju da znaju šta je to što im se sviđa, a šta ne. Kada znate šta vam prija i kada se osećate dobro, lakše će biti da se dođe do željenog ishoda sa partnerom. Važno da je da imate otvorenu međusobnu komunikaciju i da možete jedno drugom da kažete šta vam prija i šta želite, uključujući poze, trajanje predigre i drugo. Ponekad to možete saopštiti partneru u vidu fantazije, a otkrivanje onog što vas uzbuđuje ponekad se može postići i uz masturbaciju.

Mogućnost da se fokusirate na trenutak

U ovo doba ispunjeno stresom, ne iznenađuje što ponekad ne možemo da se koncentrišemo na trenutak u kome se nalazimo, a to može da bude veoma kontraproduktivno tokom seksa. Ženama je potrebno da se isključe iz svega što ih muči i uživaju u trenutku, jer samo tako mogu doći do potpunog užitka i orgazma. Studije su pokazale da u tome pomaže meditacija i fantaziranje i zamišljanje raznih scenarija.

Pozitivna slika o svom telu i samouverenost

Žene koje se ne osećaju dobro u svom telu mnogo teže uživaju u seksu od onih koje su zadovoljne svojim izgledom. Fizička kondicija ima puno veze sa tim, jer to nije nužno želja za promenom izgleda, već za podizanjem forme i samim tim načinom da budete bolji u seksu. Treba da shvatite da partner kome ste privlačni neće slušati gluposti sa televizije i neće mariti što ne izgledate „savršeno“. Zajedno jačajte na samopouzdanju i to će pomoži i jednom i drugom.

Poverenje u partnera

Poverenje u partnera je neophodan deo svake zdrave veze, a nedostatak istog može da ima vrlo negativne posledice na seksualni život. Poverenje znači da se u vezi osećate bezbedno i da nemate potrebu za proveravanjem aktivnosti partnera, već da se sve zasniva na međusobnom poštovanju i otvorenosti.

 

Izvor: Citymagazine.rs