Share
U Srbiji još četvoro umrlo, 242 novozaražena koronavirusom

U Srbiji još četvoro umrlo, 242 novozaražena koronavirusom

Još četvoro ljudi je u poslednja 24 sata umrlo u Srbiji od posledica koronavirusa, a registrovano je 242 novozaraženih.

Na respiratorima je 36 osoba.

U poslednja 24 časa testirano je 7.150 osoba, a aktivno je 1312 slučajeva.

U Vranju proglašena vanredna situacija zbog rasta broja novoinficiranih koronavirusom

U Vranju je danas proglašena vanredna situacija zbog rasta broja novoinficiranih koronavirusom, preneo je portal infovranjske.rs.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković naveo je da je po oceni lokalnog Zavoda za javno zdravlje, epidemiološka situacija u gradu “teška i nestabilna” i najavio da će biti pooštrene sve epidemiološke mere koje je Zavod dao, a koje su u nadležnosti lokalne samouprave, kao i da će biti poštovane sve mere koje je ranije danas propisao Krizni štab Vlade Srbije.

Dodao je da za sada neće biti ograničavanja radnog vremene kafana i kafića u Vranju.

Tri nova slučaja korone u Boru, dve osobe izlečene

Na teritoriji grada Bora registrovana su tri nova slučaja zaraze virusom korona, dok su dve osobe izlečene, saopšteno je danas iz Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru.

Na današnji dan, u Boru je ukupno devet osoba pozitivnih na virus.

“Trenutna epidemiološka slika na području grada je stabilna, a kod novih pacijenata uočeni su blagi simptomi. Oni se dobro osećaju i nalaze se u kućnoj izolaciji, dok su sve osobe koje su bile u kontaktu sa pacijentima epidemiološki obrađene”, navedeno je u zvaničnom saopštenju Grada Bora.

Ocenjeno je da je važno to što se od ponovne pojave virusa na teritoriji grada održava negativan bilans, odnosno beleži se znatno veći broj negativnih testova.

Kovid ambulanta radi po ustaljenom režimu, svakog radnog dana od 7.00 do 20.00 sati, a tokom proteklog vikenda u ovoj ambulanti izvršeno je devet pregleda pacijenata koji su se javili sa potencijalnim simptomima virusa.

Na snazi su preporuke Kriznog štaba za nošenje zaštitnih maski, ne samo u prevozu, već i u svim zatvorenim prostorima

Na sednici Kriznog štaba Vlade Srbije, održane zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji, odlučeno da se uvedu nove mere.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević je izjavila da već od sutra na području grada Beograda od šest sati ujutru biti obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima, a ne samo u prevozu, kako je štab odlučio, a vlada potvrdila prethodne sedmice. Takođe, nove mere će morati striktno da se nadziru i biće kažnjavanja, saznaju beogradski mediji.

Za ostatak teritorije Srbije na snazi su preporuke za nošenje zaštitnih mera u prevozu i u zatvorenom prostoru.

Takođe, prema saznanjima medija, ogranićeno je okupljanje do 200 osoba, a ta mera važi i za otvoreni i za zatvoreni prostor.

 

Izvor: Beta.rs