Share
U KC Niš 74 kovid pozitivna pacijenta, u poslednja 24 časa jedan preminuo

U KC Niš 74 kovid pozitivna pacijenta, u poslednja 24 časa jedan preminuo

U Kliničkom centru Niš trenutno su 74 pacijenta kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa, petoro je na respiratoru a jedna osoba preminula je od posledica COVID-19 u poslednja 24 časa.

Klinički centar Niš; foto: Portal Media Press Srbija

“U tom periodu Klinički centar Niš imao je 31 prijem, 86 pregleda u ambulanti Infektivne klinike“ – rečeno je na konferenciji za novinare koja je povodom epidemiološke situacije održana u Kliničkom centru.

Kako navode, trenutno je 20 obolelih lekara i medicinskih sestara, a do sada je ozdravilo 129 zdravstvenih radnika koji su bili kovid pozitivni.

Reorganizacija bolnica

Svi pacijenti idu preko trijažnog odeljenja Infektivne klinike i raspoređuju se u tri kovid klinike u KC Niš – na Infektivnu, Pulmologiju i Rehabilitaciju. Pacijenti sa lakšom kliničkom slikom idu kući na 14-dnevnu izolaciju.

Obolela i doktorka sa Infektivne klinike

Mi smo u poslednjih nedelju dana imali koleginicu koja je inficirana, a nekoliko lekara iz njene ekipe je u kućnoj izolaciji- kaže direktor Infektivne klinike dr Vrbić. Dodaje da imaju podršku 4 pulmologa iz Kliničkog centra, pet infektologa iz ostalih centara, 18 specijalizanata.

Ovo je, inače, prva konferencija za novinare koja je organizovana nakon dužeg vremenskog perioda, a od 22. juna do danas na sajtu Kliničkog centra nisu se mogli naći ni podaci o broju kovid pozitivnih pacijenata.

Od danas dnevne informacije

Najavljeno je da će, počev od danas, komunikacija sa novinarima biti svakodnevno u 12 sati, a da će u 16 sati novi podaci biti na sajtu kliničkog centra.

 

Izvor: Tvzonaplus.rs