Share
UNICEF Inovacioni fond finansira startap kompanije koje se bave blokčejn tehnologijama

UNICEF Inovacioni fond finansira startap kompanije koje se bave blokčejn tehnologijama

UNICEF Inovacioni fond poziva startap kompanije da se prijave na konkurs za finansiranja razvijanja softverskih rešenja zasnovanih na blokčejn tehnologiji u iznosu do 100.000 američkih dolara. Deo sredstava moguće je dobiti u kriptovaluti (bitcoin ili ether). UNICEF ova sredstva obezbeđuje bez uzimanja vlasničkog udela u kompanijama, a takođe obezbeđuje i mentorstvo.

UNICEF Inovacioni fond finansira startap kompanije koje se bave blokčejn tehnologijama – Finansiranje u vrednosti do 100.000 američkih dolara

Pravo da se prijave imaju startap kompanije koje poseduju funkcionalni blokčejn prototip otvorenog koda, i koje su registrovane u Srbiji i u zemljama u regionu Zapadnog Balkana u kojima se realizuju programi UNICEF-a. Startapi iz Srbije mogu dobiti dodatne informacije na srpskom jeziku, jer je
UNICEF u Srbiji obezbedio podršku domaćim kompanijama tokom trajanja konkursa.

Prednost pri izboru imaće startap kompanije koje se bave obradom podataka, finansijskim rešenjima, povezivanjem i osnaživanjem lokalnih zajednica. Finansiranje, međutim, nije ograničeno samo na ove oblasti – u obzir će se uzmati i kompanije koje koriste tehnologiju distribuiranog registra (distributed ledger – DLI) na nove i inovativne načine koji su široko i globalno primenljivi.

Zainteresovane kompanije mogu da se prijave do 27. jula 2020. godine na sajtu UNICEF Inovacionog fonda.

Prijavljivanje se sastoji iz nekoliko koraka i moguće je isključivo na engleskom jeziku. Kompletne informacije o procesu i uslovima prijavljivanja mogu se naći na veb sajtu UNICEF-a u Srbiji: na srpskom i na engleskom jeziku.

Kompanije koje uđu u uži izbor biće kontaktirane sa zahtevom da dostave detaljniju ponudu.

Detaljnije o konkursu govoriće se i na vebinaru koji UNICEF organizuje 9. jula 2020. u 15 časova.

Zainteresovani timovi mogu da se prijave ovde.

Za sve dodatne informacije, molimo da kontaktirate: Vladimir Trkulja, UNICEF u Srbiji, e-mail: vtrkulja@unicef.org

 

Autor: Portal Media Press Srbija