Share
Arena postaje privremena bolnica, vanredna situacija u devet opština i gradova

Arena postaje privremena bolnica, vanredna situacija u devet opština i gradova

Na snazi su nove mere Vlade Srbije za Beograd. Predsednik Vučić predlaže da se otvori bolnica sa 500 do 1000 ležajeva, koja bi bila glavna bolnica za obolele od kovida 19.

Nova privremena bolnica od ponedeljka

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da će od ponedeljka u sportskoj dvorani u Areni biti otvorena privremena kovid bolnica koja će imati 500 bolničkih kreveta i sve uslove za prijem obolelih od koronavirusa.

Od utorka će Ortopedska klinika na Banjici biti vraćena u kovid sistem.

Vanredna situacija u devet opština i gradova

Zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom, vanredna situacija proglašena je u Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju i Ivanjici, a od 3. jula i u Beogradu, Šapcu, Čačku i Arilju.
Zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom, vanredna situacija proglašena je do sada u Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju i Ivanjici, a od 3. jula i u Beogradu, Šapcu i Čačku i Arilju.

KC Niš

Jučerašnji podaci iz KC Niš govore da u starom delu Kliničkog centra Niš ukupno su hospitalizovana 154 pacijenta od toga 75 sa potvrdjenim virusom kovid 19. Na bolničkom lečenju je istovremeno i 10-oro dece. Kod jednog deteta je potvrdjen virus. Sva deca su u stabilnom stanju, najnoviji su podaci koje je na konferenciji za novinare saopštio profesor dr Goran Stanojević, pomoćnik generalnog direktora Kliničkog centra Niš.

 

Autor: Portal Media Press Srbija