Share
Niš: Poginuo motociklista, vozač ‘forda’ uhapšen zbog izazivanja teške nesreće

Niš: Poginuo motociklista, vozač ‘forda’ uhapšen zbog izazivanja teške nesreće

Vozač je alkotestiran na licu mesta i prema nezvaničnim informacijama nije imao alkohol u krvi, ali se sumnjiči da je nepropisnim skretanjem izazvao težak saobraćajni udes.

Foto: Portal Media Press Srbija

Policija je uhapsila J.S. (30) iz Niša, vozača automobila „ford mondeo“ zbog sumnje da je sinoć oko 22.45 časova izazvao tešku saobraćajnu nesreću na Bulevaru 12. februar u Nišu u kojoj je poginuo vozač motocikla marke „honda“ M.P. (29) iz Bora.

J.S. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će biti priveden na saslušanje u tužilaštvo zbog sumnje da je izazvao teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Kako „Blic“ saznaje, vozač je alkotestiran na licu mesta i prema nezvaničnim informacijama nije imao alkohol u krvi, ali se sumnjiči da je nepropisnim skretanjem izazvao težak saobraćajni udes.

Prema prvim saznanjima, motociklista se kretao iz pravca aerodroma ka centru grada, dok je automobil na skretanju za “MIN Kopeks” pravio polukružno okretanje kada je došlo do strašnog sudara.

Motor je odleteo na jednu stranu, a telo vozača motora na drugu, dvadesetak metara od automobila. Od zadobijenih povreda, vozač motora M.P. je preminuo na licu mesta. Lekari Hitne pomoći koji su izašli na teren, mogli su da konstatuju samo smrt.

 

Izvor: Espreso.rs