Share
U Nišu umrlo troje, pozitivno 117 pacijenata

U Nišu umrlo troje, pozitivno 117 pacijenata

U kovid objektima Kliničkog centra Niš, hospitalizovan je ukupno 351 pacijent. Kod 117 pacijenata, od kojih i četvoro dece koja su u stabilnom stanju, potvrđeno je prisustvo virusa covid-19.

Klinički centar Niš; foto: Portal Media Press Srbija

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 13 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24-časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a preduzimaju se terapijske mere u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 3 pacijenata, sa potvrđenim virusom covid -19 su  preminula.

U ZC Lekovac u kovid bolnici, trenutno je hospitalizovano 142 pacijenata. Kod 19 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa covid -19.

U 4 kovid bolnici u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovano 188 pacijenata. Kod 100 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom covid -19.

U ZC Surdulica, u kovid bolnici trenutno su hospitalizovana 62 pacijenata. Kod 53 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa covid -19.

 

Izvor: Kcnis.rs