Share
Niš: Lekari se bore za život dve trudnice koje su bile zaražene virusom korona

Niš: Lekari se bore za život dve trudnice koje su bile zaražene virusom korona

Kod jedne od dve trudnice u Kliničkom centru Niš, potvrđeno je prisustvo korona virusa. Za drugu trudnicu, za sada, nije sigurno da li ima koronu. Trudnica u šestom mesecu trudnoće je na respiratoru i lekari se bore za njen život, potvrđeno je nezvanično Telegrafu u KC Niš.

Klinički centar Niš; foto: Portal Media Press Srbija

Trudnica koja je u šestom mesecu trudnoće, kako su ranije preneli mediji, sa upalom pluća smeštena je na Kliniku za pulmologiju, dok je druga trudnica, koja u poodmakloj trudnoći, u osmom mesecu, u ponedeljak intubirana i nalazi se na respiratoru.

Kako se saznaje od rođake ove trudnice, sve oči u Kliničkom centru Niš uprte su u ovu dvadesetsedmogodišnju ženu, kako bi ona i njena beba bile dobro.

Intubirana je, beba je dobro, kako su nam u utorak rekli, ali svi su u strahu. Ona nije imala zdravstvene tegobe pre trudnoće, ali je tokom poslednjih meseci imala problem sa hipertenzijom, kao i sa kilažom. Iz minuta i minut čekamo lepe vesti, da nam jave da je dobro, šta drugo da kažem, sve je u Božjim rukama – rekao je jedan od rođaka trudnice za Novosti.

KC Niš

Obe trudnice, kod kojih je bio potvrđen korona virus, dva puta su na novim testiranjima bile negativne, navode u Kliničkom centru Niš.

Dvadesetsedmogodišnja trudnica u sedmom mesecu trudnoće zbrinuta je na Ginekološko akušerskoj klinici na intenzivnom odeljenju, na respiratoru je, njeno stanje je trenutno stabilno ali je u teškom opštem stanju. Beba je vitalna i pod dvadesetčetvoročasnovnim monitoringom

Druga trudnica stara 36 godina je u šestom mesecu trudnoće, ona je u izolacionom delu Klinike za pulmologiju. Ona je na kiseoničkoj potpori I u odnosu na jučerašnji dan je u blagom poboljšanju opšteg stanja.

 

Izvor: Nedeljnikafera.net