Share
Ne mare za koronu: 100 Nišlija lumpovalo u kafiću usred epidemije

Ne mare za koronu: 100 Nišlija lumpovalo u kafiću usred epidemije

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša zabranio je danas rad kafića “Flo Korner” u Kopitarevoj ulici poznatijoj kao “Kazandžijsko sokače” na sedam dana zbog nepoštovanja mera zaštite stanovništva od zarazne bolesti covid 19.

Foto: Portal Media Press Srbija

Kako se navodi u naredbi, koju je potpisao komandant štaba, gradonačelnik Darko Bulatović komunalna milicija je ustanovila da je sinoć u ovom ugostiteljskom objektu organizovana žurka kojoj je prisustvovalo 100 gostiju.

Patrola komunalne milicije je 22. jula oko 22.15 sati po prijavi policije izašla na lice mesta i ustanovila da se u kafiću „Flo Korner“ ne poštuje nijedna od naredbi Gradskog štaba za vanredne situacije. U bašti kafića od 30 kvadrata, komunalna milicija je zatekla organizovanu žurku sa oko 100 lica koja nisu držala propisano odstojanje. Za svakim stolom je bilo po sedam, osam osoba, a stolovi su bili toliko zbijeni da je između njih odstojanje bilo svega 30 do 40 centimetara – navodi se u obrazloženju naredbe.

Žalba izjavljena na naredbu Gradskog štaba ne odlaže njeno izvršenje, a vlasnik kafića će morati da zatvori vrata čim mu ona bude uručena.

U niškom Kliničkom centru trenutno je na lečenju 384 pacijenata od kojih je 18 na respiratoru a za poslednja 24 sata je troje preminulo.

 

Izvor: Happytv.rs