Share
Niš: Uhapšen muškarac zbog sumnje da je obljubio devojčicu

Niš: Uhapšen muškarac zbog sumnje da je obljubio devojčicu

Uhapšen 26-godišnjak iz Niša zbog postojanja sumnje da je izvršio obljubu nad četrnaestogodišnjakinjom.

Foto: Portal Media Press Srbija

Pripadnici MUP-a u Nišu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su M.O. (1994) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo obljuba nad detetom.

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je uhapšeni, sin hraniteljske porodice, 22. juna ove godine, obljubio četrnaestogodišnju devojčicu koja je živela u toj porodici. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, i uz krivičnu prijavu će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Incident je, kako nezvanično saznajemo, prijavila baka osumnjičenog, koja je posumnjala da nešto nije u redu sa devojčicom, čiji je rođeni brat takođe bio smešten u toj porodici.

Pustite nas da živimo u svom bolu. Ne znate šta mi sada preživljavamo. Da vidimo prvo da li je to istina, jer je ovo poštena kuća – rekla su nam u petak dva člana ove porodice koji su prijavljeni kao hranitelji dece bez roditeljskog staranja.

U Centru za socijalni rad u Nišu kažu da su njihovi službenici 24 sata na nogama i da je maloletnica, koja je navodno žrtva nasilja, zdravstveno dobro.

Reagovali smo čim smo saznali za taj slučaj. Dete je odmah izmešteno iz ove porodice i preduzeli smo sve potrebne radnje. Naši socijalni radnici uvek se trude da zaštite dete kada se tako nešto dogodi. Devojčica je dobro, ali sada će uslediti veštačenje, pa će se o svemu izjasniti i tužilaštvo – kaže Zoran Jović, direktor Centra za socijalni rad u Nišu.

 

Izvor: Novosti.rs