Share
Vežbe za bolji seksualni život

Vežbe za bolji seksualni život

Fizička aktivnost svakako može da pozitivno utiče i na kvalitetniji i bolji seksualni život. Evo koje biste vežbe trebali raditi.

One će vam pomoći da budete aktivniji i samouvereniji u krevetu. Neke od ovih vežbi su vam već sigurno poznate, a potrebno je da na njima samo malo više radite.

Poznate vežbe

Naravno, Kegelove vežbe su u samom vrhu poželjnih vežbi. Isprva su promovisane kao vežbe za jačanje pubičnih mišića kako bi se sprečilo nekontrolisano mokrenje, ali su se pokazale fenomenalnim i za muškarce i za poboljšanje seksualnog života.Od već poznatih vežbi, koje možda već radite korisni su čučnjevi. Radite ih sa rukama ispruženim ispred sebe (po mogućnosti sa laganim tegovima). Pored toga što jačaju noge i zadnjicu, jačaju i libido. Stanite tako da noge raširite u ravnini sa ramenima, stopala celo vreme držite ravno na podu, pa sedajte na zamišljenu stolicu. Radite čučnjeve sporije, ponovite 15 do 30 puta.

Za Kegelove vežbe je utvrđeno da muškarcima pomažu kod problema sa erekcijom, a kod žena dolazi do jačanja mišića vaginalnog dela, čime se postiže intenzivniji orgazam. Najjednostavnija vežba je da stisnete karlične mišiće (one koji kontrolišu zadržavanje urina), zadržite 5 sekundi, opustite, pa ponovite vežbu. Preporučuje se da ove vežbe radite bar 5 minuta svaki dan.

Neobični trbušnjaci sa loptom jesu teški, ali sa njima ćete ojačati telo. Bićete izdržljiviji. Lezite na trbuh, podignite se na ruke (držite ih uspravim u visini ramena), noge podignite na malo veću loptu za vežbanje. Uz pomoć kolena primičite loptu prema prsima i vraćajte je – aktivirajte i te stomačne mišiće. Držite leđa ravnima i kukove čvrstim.

Obični trbušnjaci će vas, s druge strane, učiniti još jačima, samouverenijima i smernijima. Trudite se da ostanete u položaju skleka 10 sekundi, pa opustite telo na par sekundi i ponovite vežbu. Uradite to bar 10 puta.

Bebi poza

Sa ovom vežbom rešićete problem bolnih nogu i ukočenih leđa. Lezite na leđa sa kolenima privučenim prsima i uhvatite stopala rukama izvana. Opustite kolena, neka slobodno padaju sa strana (ali pridržavajte stopala) – kao da ćete se zaljuljati kao beba. Ostanite u toj pozi tri do pet minuta.

Za leđa

A ako vam treba da ojačate donji deo leđa onda probajte i ovu vežbu. Lezite na leđa sa rukama spuštenim niz telo, a kolenima blago savijenim i razdvojenim u širini sa ramenima. Podižite karlični deo tako da se oslanjate samo na glavu i delom ramena, pa spustite. Ponovite vežbu 20 do 25 puta.

 

Izvor: Pressserbia.com