Share
Gugl ažurirao opcije: Pet vizuelnih promena za nove alate

Gugl ažurirao opcije: Pet vizuelnih promena za nove alate

Gugl je odlučio da ažurira svoj svoj G Suite za mobilne uređaje, dodajući tako nove funkcije u alate Docs, Sheets i Slides, koje bi trebalo da olakšaju posao na samom telefonu. Promene su uglavnom vizuelne i uključuju nova rešenja za komentare.

Dark Mode za Google Suite alate postao je dostupan tokom prošlog meseca, a Gugle sada najavljuje nove promene. U korisne novosti ubrajamo sledeće promene:

  • Pregledi linkova u dokumentima – Kada dodirnete link u Docs, sada će vam se prikazati dinamična kartica sa informacijama umesto da morate da napuštate aplikaciju. Te informacije uključuju sličicu, naslov, opis web linka, kao i najnovije informacije o aktivnostima i vlasniku datoteka sa Drive-a. Dostupno je za iOS, a za Android stiže za nekoliko nedelja.
  • Poboljšana navigacija za komentare – Umesto da morate svaki dokument pojedinačno odabrati iz dokumenta, sada možete dodirnuti komentare sa jednog jedinstvenog interfejsa. Dostupno je za Android, a za iOS dolazi u nekoliko narednih meseci.
  • Vertikalna navigacija u prezentacijama – Koristeći pinch-and-zoom, možete sada vertikalno da se krećete kroz prezentaciju da biste pregledali sadržaj. Promena bi trebalo da olakša i brži pregled prezentacija u pokretu. Dostupno za Android, na iOS-u u narednim mesecima.
  • Smart Compose – Ljubitelji ove funkcije Smart Compose biće srećni, jer ovaj metod stiže konačno u Docs. Google je predstavio ovu AI funkciju u Gmail aplikaciji 2018. godine, a zatim i na webu za Docs u 2019. On će biti dostupan za iOS, a za Android u narednih nekoliko nedelja.
  • Uređivanje Microsoft Office dokumenata – Prošle godine, Google je olakšao korisnicima G Suite paketa da uređuju datoteke napravljene uz pomoć Microsoft Office alata na web. Sada ta ista funkcionalnost dolazi i za aplikacije Docs, Slides i Sheets. Za Android stiže u narednih par nedelja, dok za iOS kasnije tokom godine.

 

Izvor: Happytv.rs