Share
Znate li šta je intuitivno vežbanje?

Znate li šta je intuitivno vežbanje?

Redovno vežbanje ima različito značenje za različite ljude, nekima je to način da se oslobode stresa, dok je drugima to jedan vid socijalizacije posebno ako vežbaju u grupi. U svakom slučaju vežbanje je dobro za vaše zdravlje u bilo kom obliku. Znate li šta je intuitivno vežbanje?

Budite zadovoljni i prihvatite bilo kakav oblik vežbanja i kretanja tokom dana

Na koji god način vežbe se odlučite tog dana, prihvatite ga oberučke i ne dozvolite da vas ego odgovori od onoga što vam intuicija predlaže. Ako se danas osećate jakima, onda podižite utege, a ako želite samo da se krećete bez prevelikog napora, onda nekoliko puta dnevno šetajte po 10 minuta.

Slušajte svoje telo

Svakog jutra kad se probudite duboko udahnite i slušajte kako se vaše telo oseća i na taj način ćete shvatiti šta vam je zaista potrebno tog dana. Možda ste napeti ili ste pod stresom? Pre nego krenete na vežbanje otkrijte u kakvom ste emotivnom stanju i tome prilagodite trening.

Otkrijte zašto niste motivisani

Ponekad je sasvim normalno da vam nije do vežbanja i odlaska u teretanu, ali je jako važno da shvatite zašto je to tako. Nemojte vežbati iz krivih razloga, samo da biste stali u novu haljinu ili da biste bez griže saveti uživali u sladoledu.

Krećite se, ali sa zadovoljstvom

Potrudite se da uživate u bilo kakvom obliku vežbe, ono što vas zamara i nikako vam ne prija odbacite u startu. Vežbanje ne bi trebalo da bude tortura i neka vam to uvek bude na pameti.

Pronađite zadovoljstvo u vežbanju

Recite sebi da će bilo šta što uradite danas biti savršeno i sasvim dovoljno. U nekim danima ćete odraditi vežbanje bez problema, a u nekim ćete se osećati tromo i smoždeno i nakon nešto laganijeg treninga. Važno je da sve vežbe prilagodite sebi i trenutnom raspoloženju jer ćete se jedino tako osećati dobro.

 

Izvor: Pressserbia.com