Share
U Nišu hospitalizovano 98 pacijenata sa potvrđenim prisustvom korona virusa

U Nišu hospitalizovano 98 pacijenata sa potvrđenim prisustvom korona virusa

U kovid bolnicama Kliničkog centra u Nišu hospitalizovano je ukupno 229 pacijenata, a kod 98 potvrđeno je prisustvo korona virusa.

Klinički centar Niš; foto: Portal Media Press Srbija

Među pacijentima kod kojih je potvrđen virus nalazi se i troje dece, koja su u stabilnom stanju. 11 pacijenata je u veoma teškom opštem stanju i priključeni su na aparate za veštačku ventilaciju. U periodu od 9. do 10. avgusta, u Nišu je preminula jedna osoba. U kovid bolnicama KC Niš, u poslednjih deset dana beleži se pad broja ležećih pacijenata.

Tokom protekle nedelje broj pacijenata u Nišu manji je od 300 posle skoro mesec dana. Ova zdravstvena ustanova broj pacijenata manji od 300, poslednji put imala je 11. jula- 291. Tokom jula, broj hospitalizovanih bio je iznad tri stotine. Na primer, 23. jula bilo je 384 pacijenta.

Infektivna klinika zatvorena je za pacijente koji moraju biti hospitalizovani, i privremeno će funkcionisati kao ambulanta. Pacijenti koji su bili u ovoj bolnici, upućeni su na kućno lečenje, prenose mediji. S obzirom na smanjenje obima posla, smanjiće se i broj medicinskog osoblja, te će mnogima ovo biti prilika za predah nakon pet meseci.

Koliko dugo će funkcionisati kao ambulanta, zavisi od epidemiološke situacije. Tokom ovog perioda, na klinici će biti obavljeni radovi na centralnom razvodu gasova. U narednom periodu ne može se očekivati da će Infektivna zbrinjavati nekovid pacijente. Pacijenti sa infektivnim bolestima zbrinjavaju se na ostalim klinikama, koje nisu u kovid sistemu.

 

Autor: Portal Media Press Srbija