Share
Facebook spojio Instagram Direct i Messenger

Facebook spojio Instagram Direct i Messenger

Tokom prošle godine, CEO kompanije Facebook Mark Zakerberg nagovestio je ideju integracije aplikacija Messenger, Instagram Direct i WhatsApp u jedinstvenu platformu za razmenu poruka.

Planirano objedinjenje ovih aplikacija trebalo bi da omogući razmenu poruka između pomenutih servisa, sa podrškom za end-to-end enkripciju.

Sada, novi izveštaji pominju da je društvena mreža počela sa spajanjem Instagrama i Messengera, kao prvi korak u ozbiljnijim naporima da se tri pomenuta servisa u budućnosti u potpunosti kombinuju.

Ovo je primećeno na Android i IOS platformama u SAD, ali za sada nije poznato da li je opcija dostupna svima ili samo limitiranom broju korisnika na početku.

Sa integracijom stižu i neke nove funkcije, kao što su nove boje za razgovore, reakcije putem emotikona, odgovaranje pomoću “svajpovanja” i unakrsno četovanje sa Facebook korisnicima.

Ostaje da se vidi da li će se FTC (Federal Trade Commission) umešati i zabraniti ovo objedinjavanje servisa zbog zabrinutosti od povreda antimonopolskih regulativa, prenosi Benchmark.

 

Izvor: Originalmagazin.com