Share
Hrana kao afrodizijak: Ovo jedite za bolji užitak u seksu

Hrana kao afrodizijak: Ovo jedite za bolji užitak u seksu

Promena ishrane može začiniti seksualni život. Određene namirnice mogu pozitivno uticati na seksualni život, a stručnjakinja Linsej Houp objašnjava kako.

Celer – povećava seksualnu privlačnost

Možda ne zvuči kao najuzbudljivija hrana koja će poboljšati vaš seksualni život, ali brojna istraživanja su otkrila da celer zapravo može da poveća nivo feromona u znoju muškarca, što utiče na privlačnost. Pun je i vitamina C, kalijuma, folne kiseline, vlakana i kalcijuma.

Badem – pomaže vam da se opustite

Bademi su bogati magnezijumom, hranjivim materijama koje mogu pomoći pri opuštanju. Ostale namirnice koje bi mogle pomoći su zeleno lisnato povrće, orašasti plodovi i semenke bundeve.

Hrana s malim udelom ugljenih hidrata – za bolje orgazme

Klinika Mayo u Americi otkrila je da visok nivo estrogena može u potpunosti smanjiti želju za seksom kod muškaraca i smanjiti orgazme kod žena. Kada se salo taloži oko stomaka, nivo estrogena raste. Trebalo bi, zbog toga, da smanjite unos ugljenih hidrata i povećate unos proteina, a to će pomoći i pri gubljenju kilograma.

Čokolada – smanjuje stres pre seksa

Stres utiče na libido podižući nivo kortizola u telu. Povišen nivo kortizola sužava arterije i ograničava protok krvi u telu. Odabir namirnica s antistresnim svojstvima izvrstan je način za jačanje seksualnog života, a čokolada je sjajna. Pomaže da telo otpusti feniletilamin i serotonin. Oni pomažu u podizanju raspoloženja, ali takođe pojačavaju cirkulaciju. To smanjuje rizik od problema s erekcijom.

Lubenica – povećava izdržljivost

B vitamin, pogotovo B12, vrlo je važan ako želite da uživate ​​više u krevetu. Neka istraživanja su utvrdila da čak 40 posto ljudi starosti od 27 do 83 godine ima nisku razinu B vitamina. Ako vam nedostaje B12, verovatno ćete se osećati umorno ili iscrpljeno. Ako se tako osećate, malo je verovatno da želite seks. Lubenica je sjajan izvor vitamina B12. Sadrži i likopen, koji deluje protivupalno. Ovo će vam pomoći u olakšanju bolova, a bićete i bolje raspoloženi.

 

Izvor: Krstarica.com