Share
Zapalilo se taksi vozilo u Nišu: Vozač jedva spasao živu glavu!

Zapalilo se taksi vozilo u Nišu: Vozač jedva spasao živu glavu!

Na taksi stajalištu u naselju Trošarina zapalilo se taksi vozilo, a vozač se spasao tako što je odmah izašao iz vozila kada se u prednjem delu začula eksplozija.

Foto: Portal Media Press Srbija

Mi smo dobili prijavu da se zapalilo vozilo oko 3.10 noćas, a pored nas intervenisali su i vatrogasci koji su ugasili požar. Nema sumnjivih okolnosti da je neko doprineo paljevini vozila – rečeno nam je u policiji.

Vozači taksija prepričavaju da je njihov kolega bio u šoku kada se ovo dogodilo i da je prava sreća što se nije dogodilo u toku vožnje.

Čekao vožnju i kada mu je javio dispečer, on je seo u auto i okrenuo ključ, a onda se začula jaka eksplozija. Prvo je auto buknuo u prvom delu, a onda je zahvatio motor i prednju limariju – kažu nam oni.

Foto: Portal Media Press Srbija

Iz sna me probudila detonacija. Izašao sam na i video taksi vozilo i mali plamen ispod vozila gde je motor. Kolege taksisti su brzo pritrčali, što je za svaku pohvalu, i protivpožarnim aparatima pokušali da pomognu taksisti da ugasi auto ali se vatra za pet minuta munjevito proširila i zahvatila ceo prednji deo. Vatrogasci su stigli brzo i ugasili vozilo koje je već gorelo kao buktinja. Vozač je srećom na vreme izašao iz vozila, kaže za “Blic” jedan od očevidaca.

U “Bros taksiju” su samo potvrdili da je došlo do samozapaljenja kada je vozač startovao parkirani auto.

To mogu da potvrdim i to je jasna stvar jer je taksi vozilo bilo na taksi stajalištu. Bila je policija na licu mesta – kaže Dragan Radulović, supervisor u “Bros taksiju” rečeno je “Blicu”.

Foto: Portal Media Press Srbija

Policija je naložila ispitivanje da bi se otkrio uzrok požara.

Video:

 

Autor video snimka: M.B. – Portal Media Press Srbija

Autori: B.J.; M.S.

Izvori: Blic.rs; Kurir.rs