Share
Šta u vezi stenjanja tokom seksa kažu eksperti

Šta u vezi stenjanja tokom seksa kažu eksperti

Kada razmišljate o stenjanju tokom seksa, u mislima vam se verovatno jave scene iz nekih poznatih filmova.

Stenjanje kao da je rezervisano samo za filmsko platno. Intimne odnose su nas indirektno naučili da držimo, pa intimnim. Tihim, jedva čujnim i primetnim. A onda pričaju o strasti i požudi. Kako suzbiti stenjanje kada je strast eskalirala? Šta o svemu tome kažu stručnjaci?

Ako ste nekad zaboravili na to da su vaša deca ili neko drugi od članova porodice u drugoj sobi, i stenjali iz sveg glasa tokom seksa, onda verovatno osim neprijatnosti, koja je došao kasnije kada ste se prizvali svesti, pamtite ovakav seks kao vrhunski doživljaj. Zašto je to tako? Stručnjaci za seks tvrde da je stenjanje tokom seksa zapravo pojačanje u spavaćoj sobi.

Nekoliko nerazgovetnih reči, uzdaha i ubrzano disanje koje prethodi vrisku, jasan su pokazatelj da stvari idu u pravom pravcu. Šta vam više od toga treba? Ispuštanje takvih zvukova oslikava vaš užitak a to je svakako ono što vaš partner želi da vidi.

Međutim, prepuštanje stenjanju i oslobađanje te „glasne lavice“ može biti problematično, ukoliko to do sad niste nikad radili. Ukoliko je vaš seks bio nemo iskustvo sa vrlo malo zvukova, može vam biti vrlo neprijatno da se na ovaj način izrazite. Poslednje što želite da vaš partner pomisli jeste da pokušavate da imitirate neku porno glumicu, iako međutim on ne bi imao ništa protiv da zaista to i pokušate.

ŠTA LJUDE NAVODI DA STENJU USRED SEKSA UOPŠTE?

Vrlo je jednostavno zapravo. Kada ste uzbuđeni, stenjanje je način komunikacije sa partnerom. Žene koje stenju tokom seksa jasno indikuju partneru da im prija ono što doživljavaju. Što je stenjanje glasnije i intenzivnije partner dobija jasnu poruku da se približavate vrhuncu, bez i jedne izgovorene reči. Stenjanje vrlo često dolazi poput refleksne radnje. Ono se u neku ruku smatra nenamernim odgovorom na težak fizički posao. Setite se samo zvukova koje teniseri ispuštaju. Šalu na stranu, stenjanje je sasvim prirodna radnja, koja sama od sebe započinje kada stvari u seksu teku u dobrom smeru.

KAKO STENJANJE MOŽE SEKS UČINITI BOLJIM?

Istraživanja pokazuju da zvuci koje tokom seksa ispuštamo, a zovemo ih stenjanjem zapravo prvenstveno nas same uzbuđuju. Najbolji seks predstavlja oslobađanje, a stenjanje vam omogućava da se oslobodite svega što vas koči, kako biste mogli u potpunosti da uronite u zadovoljstvo koje je pred vama.

 

Autor: Ž.J.

Izvor: Zenskimagazin.rs