Share
Hrana koja doprinosi jačoj seksualnoj funciji i koja budi želju za seksom

Hrana koja doprinosi jačoj seksualnoj funciji i koja budi želju za seksom

U potrazi za što snažnijom seksualnom željom i performansom, mnogi posežu za brojnim dodacima ishrani ili hemijskim supstancama u vidu različitih lekova. Ipak, prirodno je prirodno – ovo su neke od namirnica koje pojačavaju seksualnu želju.

Foto: Shutterstock

 

Koštunjavo voće

U koštunjavom voću poput badema, oraha, lešnika, pistaća ili indijskih oraha nalazi se dosta aminokiselina L-arginina koje doprinose postizanju erekcije. “Dobre” masnoće u koštunjavom voću takođe snižavaju nivo holesterola, što ima blagotvorno dejstvo na opšte zdravlje.

Dagnje

Cink, poznat i kao “mineral seksa” je izuzetno važan za produkciju muškog polnog hormona testosterona, kao i broja spermatozoida. Dagnje se godinama smatraju “hranom za plodnost”.

Crna čokolada

Crna čokolada bogata kakaom smatra se jednim od najsnažnijih afrodizijaka jer sadrži feniletilamin koji otpušta hormon sreće endorfin, a poznato je da endorfin podstiče osećaj povezanosti.

Lubenica

Noviji stručnjaci upravo lubenicu nazivaju “novom vijagrom”, koja sadrži aminokiselinu citrulin koja ima blagotvorno dejstvo na kardiovaskularni sistem, opušta krvne sudove i pojačava seksualni nagon.

Jaje

Često se o jajima govori kao o najčistijem izvoru proteina, a ona su osim toga bogata vitaminima B6 i B5 koji održavaju ravnotežu hormona i odgovorni su za zadrav libido.

Špargle

Špargle se smatraju “superhranom” kada je reč o seksualnoj želji, budući da sadrže folate koji učestvuju u proizvodnji histamina koji je neophodan za održavanje zdravog seksualnog nagona – kako kod žena, tako i kod muškaraca.

Avokado

Visoke količine folne kiseline u avokadu obezbeđuju telu energiju. Vitamin B6 podiže nivo proizvodnje muških hormona, a avokado kod žena reguliše funkciju štitne žlezde.

Banana

Banane sadrže bromelain, poznat po tome što pojačava libido, a velike količine magnezijuma obezbeđuju telu energiju.

 

Izvor: Ordinacija.tv