Share
Kako povećati seksualno zadovoljstvo

Kako povećati seksualno zadovoljstvo

Seksualno iskustvo podrazumeva kako telesno tako i mentalno uživanje, ali i ispunjenost u kome su uključena sva čula.

Ljudi svoja čula uglavnom koriste u druge svrhe zanemarujući njihovu važnu ulogu kada je seksualna igra u pitanju, međutim: „Seks je odlična sanša da upotrebite sva vaša čula kako bi povećali zadovoljstvo kako telesno tako i mentalno“, kaže seksolog dr Džastin Sitron sa Videner Univerziteta u SAD.

Dodir

Dodir se smatra jednim od glavnih okidača za podizanje seksualne želje kod žena prema istraživanju sprovedenom u okviru „Journal of Sex Research“. „Kod drugih čula, iako vaš partner uživa, to ne znači da ste i vi uključeni u to“, kaže dr Sitron i dodaje: „Kod dodira je drugačije, tu važi pravilo reciprociteta, i vi i vaš partner osećate dodir“, dodaje seksolog.

Cilj je da se osvoji nova erotska teritorija. „Genitalije, grudi i unutrašnji deo butine imaju najviše nervih završetaka, pa su zato i najosetljiviji delovi na dodir, ali skoro svaki deo tela može dobiti erotsku konotaciju ako naučite da ga povežete sa seksualnim zadovoljstvom“, kaže psiholog dr Džastin Lehmiler.

Miris

Uloga feromona je ključna u pronalaženju pravog partnera. Prirodni mirisi ženskog tela, deluju veoma uzbuđujuće na svakog muškarca i predstavljaju važnu komponentu seksualne privlačnosti. Zbog toga se nemojte plašiti malo veće aktivnosti tokom seksa, jer znoj može da deluje veoma uzbuđujuće.

Zvuk

Zvuci tokom seksa mogu delovati veoma stimulativno na oba partnera. I muškarac, ali i žena voli da čuje stenjanje kao znak uživanja, međutim žene mnogo više reaguju na reči: „Ono za čim svaka žena žudi su zapravo reči koje će joj partner izgovoriti tokom odnosa“, kaže psiholog dr Džastin Lehmiler.

Vid

„Muškarce više uzbuđuje pogled na određene delove tela, dok žene uzbuđuje celokupni dojam“, kaže dr Sitron.

„Kada žena posmatra neku erotsku fotografiju, ona se ne fokusira samo na genitalije, već joj je pogled usmeren i na druge delove kompozicije, što ukazuje da koristi više vizuelnih elemenata kako bi se uzbudila“, odjašnjava neurolog dr J.R. Georgiadis.

Ukus

Žene više brinu o ukusu nego muškarci, a razlog tome je što im je ovo čulo istančanije u odnosu na muškarce. Poznato je da neke namirnice mogu poboljšati ukus semene tečnosti, ali mogu poslužiti i kao vrsta stimulansa u postelji.

 

Izvor: Superzena.b92.net