Share
Pop pobuna umetnosti: Produžen rok za prijave na konkurs za učenike srednjih škola i brucoše

Pop pobuna umetnosti: Produžen rok za prijave na konkurs za učenike srednjih škola i brucoše

Tim Pop pobune umetnosti obaveštava sve učenike  srednjih  škola i brucoše, na teritoriji Srbije, da je otvorio još 5 mesta za učešće u besplatnim onlajn radionicama  i produžio rok za prijave do 20. septembra u ponoć.

Imena svih učesnika radionica, biće objavljena po završetku Javnog poziva na sajtu i društvenim mrežama Pop pobune umetnosti, a prva onlajn radionica, biće organizovana poslednjeg vikenda u septembru.

Poznati mučar, kompozitora, tekstopisac, eko aktivista i šampion u jedrenju, Rambo Amadeus, vodiće prvu onlajn radionicu za pripadnike nove generacije umetnika – aktivista u nastajanju.

Pop pobuna umetnosti je projekat u okviru kojeg će biti organizovane četiri besplatne onlajn radionice posvećene temi angažovane umetnosti, u periodu od septembra do kraja decembra meseca, namenjene učenicima  završne godine srednje škole, kao i brucošima, sa teritorije Srbije.

Trodnevne vikend onlajn radionice vodiće Rambo Amadeus, muzičar i eko aktivista, Prota Škart, pesnik odmetnik, Irena Ristić, umetnica istraživačica i Marčelo, pisac i muzičar.

Za prijavu za učešće u radionicama, raspisan je Javni poziv na društvenim mrežama i stranici sajta Pop Pobuna Umetnosti i otvoren je do 20. septembra u ponoć. (http://poppobuna.cesk.org.rs/)

Ovaj po svemu poseban, edukativan i zanimljiv projekat poziva srednjoškolce I brucoše, da postanu deo nove generacije umetnika-aktivista i  zapitaju se kako umetnošću reagovati i odlučivati o svojoj stvarnosti, šta žele da budu, šta žele da kažu?

Pop pobuna umetnosti na potpuno inovativan i kreativan način želi da uspostavi inter-generacijsku saradnju i komunikaciju i kroz specifičan umetnički aktivizam, promoviše savremenu umetnost, pop i r n r stvaralaštvo sa kraja XX veka, novim generacijama.

Nove generacije, rođene u doba sankcija, ratova, a kasnije u vreme tranzicije, odrastaju na nekim drugim vrednostima, u promenjenim okolnostima i  bez mogućnosti da uče od onih koji su kreirali ukuse, uticali na tok savremene umetnosti na ovim prostorima i zastupaju sve ono što je tada značilo umetnički aktivizam, kritičko mišljenje, neprilagođenost, inovativnost, pobunu!

U ovom kriznom trenutku bezidejnosti, besmisla, opšte apatije, pristajanja bez pogovora i odsustva svake kritike, uz veliki uticaj drugačije vrste komunikacije…inicijativa da se kroz inter-aktivne kreativne online radionice, sretnu predstavnici dve generacije i zajedno prođu kroz proces učenja i razmene iskustva….je inicijativa koja u svakom smislu predstavlja pravu „Pop pobunu umetnosti“

Bez predrasuda, stereotipa, razlika, granica…sa puno solidarnosti.

Projekat realizuje Centar za empirijske studije kulture jugoistočne Evrope, a podržava Fondacija za otvoreno društvo, Srbija.

 

Autor: Portal Media Press Srbija