Share
Predstava ‘Vlast i njena opozicija’ večeras u Narodnom pozorištu

Predstava ‘Vlast i njena opozicija’ večeras u Narodnom pozorištu

Pozorišna predstava ‘Vlast i njena opozicija’, po tekstu Nebojše Romčevića, a u režiji Egona Savina, biće odigrana večeras u 20 časova i 30 minuta u niškom Narodnom pozorištu.

Predstava Vlast i njena opozicija se fokusira na političku stvarnost XXI veka, gde marketinške agencije proučavajući javno mnjenje stvaraju imidž-političare, glasačko telo se izjednačava sa publikom, a u stvarnosti kao da se nije ni dogodilo ono čemu mediji nisu pridali pažnju.

Zato je u predstavi jedan od najvećih problema vlasti kako da pazari kvalitetnu i borbe dostojnu opoziciju, koju će podržati javno mnjenje. S druge strane su slobodoumni, misleći, nepotkupljivi intelektualci na rubu egzistencije, koji se nisu prodali zato što niko nije ni pokušao da ih kupi. A šta se dogodi kad se ponudi prava cena, gorka je komedija kojom se bavi Vlast i njena opozicija.

Reč reditelja:

Naša predstava ne zastupa nijednu političku opciju. Naprotiv, ona je nastala iz prezira prema našoj političkoj stvarnosti, u kojoj su intelektualci postali sirotinja, a nemoralni vlast!

Rugamo se još i ostrašćenosti, jeftinoći i prolaznosti naših uverenja!

Ali, kao i svaku gorku komediju, pokreće nas ljubav prema svakom slabom, neodlučnom i nezaštićenom čoveku!

U predstavi igraju: Aleksandar Marinković, Jasminka Hodžić, Nađa Nedović Tekinder, Dejan Cicmilović i Aleksandar Mihailović.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta po ceni od 300 dinara, dok je ulaz na predstavu moguć uz korišćenje zaštitnih maski.

 

 

Foto: Narodnopozoristenis.rs

Autor: Portal Media Press Srbija