Share
Evo na šta bi trebalo obratiti pažnju prilikom organizacije sopstvenog venčanja

Evo na šta bi trebalo obratiti pažnju prilikom organizacije sopstvenog venčanja

Kada je reč o organizaciji venčanja, iako uglavnom propraćena euforijom i beskrajnom srećom, ona je smatrana i jednim od najstresnijih događaja u životu. Toliko je stvari na koje treba misliti, sve treba organizovati i rezervisati što ranije, a usput – i pokušati ostvariti sve svoje želje i organizovati venčanje slično onom o kakvom ste oduvek sanjali.

Usput, svaki segment venčanja podrazumeva više elemenata o kojima je poželjno dobro razmisliti prilikom organizacije venčanja, a potruditi se da ni jedan od njih ne ostane u senci drugih stvari i ne bude zaboravljen.

Pa, šta je ono na šta bi trebalo obratiti pažnju prilikom organizacije venčanja?

Istražili smo umesto vas, a kojih su to nekoliko ključnih stvari na koje treba obratiti posebnu pažnju saznajte u nastavku teksta.

Prostor za venčanje birajte u skladu sa brojem gostiju

Kada je reč o prostoru za venčanje, ovo je jedan od faktora koji može da ima najvećeg uticaja na to kako će venčanje izgledati, ali i kako će se gosti na njemu osećati. Sale za venčanje, osim izgleda, lokacije, čistoće i svetline, obavezno birajte i prema broju gostiju koji dolazi.

Pritom, sale za venčanje uvek ističu kapacitet, ali obratite pažnju kada odete u salu koliko one zaista imaju prostora. To što u salu može da stane 150 ljudi, ne znači i da će imati dovoljno mesta za igru, prostora za hod i zabavu. Zato dobro procenite prostor.

Hoteli su obično među onim sa najvećim salama, pa uzmite i njih u obzir prilikom odabira idealnog prostora za venčanje. Hotelsku salu možete pronaći i ovde, te lako možete proceniti njen izgled i kapacitet. Hoteli uglavnom odlično odgovore na svaki kriterijum mladenaca.

Ne budite knap sa budžetom za venčanje

Kad budete planirali budžet koji izdvajate za organizaciju venčanja, ne planirajte troškove tako da odvojite sve do poslednje pare na samu organizaciju i sve što vam je potrebno na venčanju, već obavezno ostavite “lufta” u raspoloživim sredstvima.

Videćete da ćete dok budete imali mesta i svega što vam je potrebno, otkriti još pregršt stvari, kako sitnica, tako i većih, koje takođe treba kupiti ili organizovati, a ako ostavite deo budžeta za “svaki slučaj”, odnosno za ovakve stvari, one neće predstavljati finansijsku brigu.

Odaberite najbolji datum za venčanje

Osim vremenske prognoze, odnosno odabira dela godina u kome se očekuju što bolji vremenski uslovi za dan venčanja, treba misliti i na sam datum venčanja. Sigurno ste već mislili o tome da bi na dan venčanja trebalo da bude lepo vreme, kao i da je najbolje da to bude neradni dan, ali obratite pažnju i na datum.

Pogledajte crkveni kalendar – možda je tog datuma neka slava? Zatim, povedite računa o državnim praznicima, ili datumima kao što je, na primer, 1. septembar, za koji je poznato da nastaje ogromna gužva u gradu.

Mislite o deci koja će doći sa gostima na venčanje

Ukoliko pravite veliku svadbu, na kojoj će se verovatno pojaviti i veliki broj parova, obavezno računajte i na njihovu decu. Ne samo zbog spiska gostiju, hrane i mesta za sedenje, već i zbog zabave. Možda bi trebalo angažovati animatora i pri odabiru sale voditi računa o tome da postoji prostor posvećen dečijoj igri i zabavI?

Ukoliko za goste kreirate meni, a ne pravite posluženje na bazi švedskog stola, onda možda treba da razmislite i o kreiranju posebnog, dečijeg menija. Dakle, obavezno obratite pažnju i na decu-goste prilikom organizacije venčanja.

Budite realistični sa organizacijom vremena

Organizacija vremena je ključna za dobro isplanirano venčanje, a nema sumnje da će biti od velikog uticaja na to kako će venčanje biti organizovano. Zato obavezno napravite realističan vremenski okvir i kao i za budžet, ostavite “lufta” i u vremenu kada budete planirali venčanje.

Ne čekajte poslednji trenutak ni za šta, već napravite idealan vremenski plan i ostavite dovoljno vremena za svaki od segmenata organizacije venčanja. Videćete koliko je važno obratiti pažnju na vreme i svaku stvar obaviti što ranije. Ne samo da će vaše venčanje proteći fenomenalno, već će i biti organizovano uz znatno manje stresa i nervoze.

Uživajte u svom danu i postarajte se o tome da svaki detalj bude savršen, ali bez stresa i žurbe – dovoljna je dobra organizacija. Ne zaboravite da su osmesi mladenaca i gostiju najlepša dekoracija svake svadbe.

 

Autor: Dragan Antić – Portal Media Press Srbija