Share
Jubilarni 55. Festival Glumačkih ostvarenja igranog filma u Nišu od 10. do 15. oktobra

Jubilarni 55. Festival Glumačkih ostvarenja igranog filma u Nišu od 10. do 15. oktobra

Jubilarni 55. Festival Glumačkih ostvarenja igranog filma u Nišu – „Filmski susreti“ biće održan od 10. do 15. oktobra u bioskopskim salama, navode organizatori.

U zvaničnoj konkurenciji, u prvih pet dana trajanja manifestacije, biće prikazano 10 filmova koji su prošli već selekciju, a šeste večeri biće dodeljene nagrade i prikazani gostujući filmovi.

Kako Letnja pozornica ne ispunjava uslove pune epidemiološke zaštite, filmovi će biti prikazivani u svih pet sala „Cineplexx“-a. Tamo već postoji redovni repertoar prikazivanja i usklađenost sa svim propisanim epidemiološkim merama koje su na snazi.

“Na takav način „Filmski susreti“ bi zadržali kontinuitet održavanja i dodeljivanja najznačajnijih priznanja za glumačka ostvarenja na najstarijoj manifestaciji igranog filma na prostorima Balkana posvećenoj glumcima” stav je Grada.

U bioskopu „Vilin grad“ planirane su novinarske projekcije. Broj mesta znaće se posle završetka elaborata o proceni i neophodnoj primeni epidemioloških mera i prisustva projekcijama bez rizika.

Organizator festivala je Niški kulturni centar i Udrženje filmskih glumaca Srbije.

 

Autor: Portal Media Press Srbija