Share
Počela ‘Pop pobuna umetnosti’

Počela ‘Pop pobuna umetnosti’

U toku je realizacija projekta „Pop pobuna umetnosti“ u okviru kojeg se održavaju četiri besplatne onlajn radionice na Zoom platformi, a koji za cilj ima da na potpuno inovativan i kreativan način uspostavi inter-generacijsku saradnju i komunikaciju i kroz specifičan umetnički aktivizam, promoviše savremenu umetnost, pop i r n r stvaralaštvo sa kraja XX veka, novim generacijama srednjoškolaca.

Pop pobunu je otvorio 25. septembra, trodnevnim vikend radionicama, Rambo Amadeus, kompozitor, tekstopisac, muzičar, eko aktivista i šampion u jedrenju.

Učesnici radionica su mladi ljudi, umetnici-aktivisti sa teritorije čitave Srbije, koji već imaju nekog iskustva u različitim oblastima umetnosti, u društveno-korisnim akcijama za našu zajednicu, u pokretanju različitih inicijativa i projekata, oni koji imaju pitanja i već izgrađen stav prema stvarnosti koja ih okružuje. Učiti sa Rambom je posebno iskustvo koje će im biti neizmerno korisno, radionice su  otvorene za najrazličitije sadržaje, dileme, pitanja, diskusije i “domaće zadatke” iz kojih su nastali zanimljivi umetnički radovi sa jasnim porukama.

Kreativni proces za 22 učesnika/ca onlajn radionica, trajaće do kraja decembra meseca, a o angažovanoj umetnosti, novim formama izražavanja i o inovativnoj praksi, učiće ih Prota Škart, pesnik i pobunjenik, Irena Ristić, istraživačica i umetnica, Marčelo, pisac i muzičar.

Ovaj po svemu poseban, edukativan i zanimljiv projekat realizuje Centar za empirijske studije kulture jugoistočne Evrope, a podržava ga Fondacija za otvoreno društvo, Srbija.

 

Autor: Portal Media Press Srbija