Share
Zatvorena premijera predstave ‘Prvobitni instinkt’ 16. oktobra u SKC-u, pred publikom dan kasnije na internetu

Zatvorena premijera predstave ‘Prvobitni instinkt’ 16. oktobra u SKC-u, pred publikom dan kasnije na internetu

Predstava “Prvobitni instinkt”, koja na scenu dovodi gluve i čujuće glumce, a koja je nastala u saradnji Gradske organizacije gluvih i nagluvih Niš i Akademskog pozorišta SKC-a, biće premijerno prikazana u petak, 16. oktobra u velikoj sali Studentskog kulturnog centra Niš. Odmah sutradan, biće dostupna i široj publici preko Fejsbuk i Jutjub kanala.

Iako je prvobitni plan bio da glumci predstavu “Prvobitni instinkt” izvedu uživo pred publikom, zbog epidemiološke situacije odlučeno je da se igranje snimi i da se publici predstavi kao video performans. Premijerno prikazivanje u sali SKC-a moći će da pogledaju članovi Gradske organizacije gluvih i nagluvih i Akademskog pozorišta, dok će publici ovaj video performans biti dostupan u subotu i nedelju 17. i 18. oktobra na internetu.

“Prvobitni instikt” je inspirisan romanom “Gospodar muva” Vilijema Goldina, a radnja predstave “Prvobitni instinkt” odvija se u skloništu nakon izbijanja nuklearne katastrofe.

Naši junaci, čujući i gluvi, prinuđeni da ostave svoj život, navike i običaje, stvaraju novi jezik kojim će pokušati da se povežu i nastave da žive. Predstava govori o oslanjanju na intuiciju i nagon – bez reči, koristeći gest, mimiku i emocije, gde protagonisti ostvaruju vezu i taj osećaj prenose gledaocu.

Inače, ovaj projekat pod nazivom “Teatar kulturne razmene” pobednik je prošlogodišnjeg konkursa SUPERSTE CENTRIFUGA koji je i njegov pokrovitelj.

Autori projekta su Milica Lazarević, Mladen Milojković, Milica Bogdanović i Emilija Radovanović. Režiju potpisuju
Mladen Milojković, koji je bio zadužen i za scenski pokret i Milica Lazarević, koja je zadužena za kameru i montažu. Kostime i Scenografiju je radila Ivana Savić. U glumačkoj ekipi su Jovana Živanović, Milica Đokić, Dragan Pavlović, Petar Ščepihin i Nemanja Dimitrijević.

 

Izvor fotografija: SKC Niš

Autor: Portal Media Press Srbija