Share
Predstava ‘1789’ na sceni niškog teatra

Predstava ‘1789’ na sceni niškog teatra

U utorak, 13. oktobra, a zatim i u četvrtak, 15. oktobra, sa početkom od 20 časova, u Narodnom pozorištu Niš biće odigrana predstava “1789”. Tekst i režiju potpisuje Hadi Kurić.

U predstavi igraju:

Kralj – Aleksandar Mihailović
Gđa Montrej – Sanja Krstović
Mompo – Aleksandar Marinković
Mare – Danilo Petrović
Roza Keler – Nađa Nedović Tekinder
Latur – Miloš Cvetković

Kraljica – Jovana Golubović k. g. / Rene – Bratislava Milić k. g.

Reč autora i reditelja:

Pozorište nije vremeplov. Ovaj komad nema nameru da piše novu istoriju. Događaji su izmišljeni, stvarnim istorijskim likovima promenjene su sudbine i odnosi; Francuska revolucija upotrebljena je kao paradigma svakog prevrata.

Naša predstava govori o moćnicima koji, slepi pred evidentnim dokazima da će celo društvo postradati u krvavom haosu, nisu u stanju da preduprede tragediju. Zaslepljeni sopstvenim ambicijama, snovima i željama survaju celokupnu zajednicu, i sebe same, u ponor. Neki od njih vođeni su ideologijom, drugi patriotizmom, treći osvetom ili čak opsesivnom ljubavlju, no svi zajedno dele istu sudbinu – nasilnu smrt koju nisu bili u stanju da predvide.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni pozorišta, svakog dana u periodu od 10 do 20 časova po ceni od 500 dinara (cena sa popustom – 300 dinara za đake, studente i penzionere). Još jednom podsećamo cenjenu publiku da je ulaz na predstavu moguć uz korišćenje zaštitnih maski.

 

Izvor fotografija: Narodno pozorište Niš

Autor: Portal Media Press Srbija