Share
Nagrada za najbolju scenografiju i kostime predstavi ‘Divlji labudovi’ na međunarodnom festivalu u Banja Luci

Nagrada za najbolju scenografiju i kostime predstavi ‘Divlji labudovi’ na međunarodnom festivalu u Banja Luci

Samo nekoliko dana nakon povratka iz Istočnog Sarajeva i nagrada na „Lut festu“, još jedna nagrada stiže u niško Pozorište lutaka i naš grad. Prvo festivalsko izvođenje predstave „Divlji labudovi“ krunisano je nagradom za najbolju scenografiju i kostime.

Naime, na upravo završenom Devetnaestom međunarodnom festivalu pozorišta za djecu „Banja Luka 2020“, nagrada za najbolju scenografiju i kostime dodeljena je Evi Farkašovoj za predstavu „Divlji labudovi“ Pozorišta lutaka Niš.

U takmičarskom programu učestvovala su pozorišta iz Španije, Češke, Bugarske, Poljske, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Stručni žiri je zasedao u sastavu: prof. dr Branka Rudman, Zagreb, Hrvatska, Vladan Đurković, reditelj, Beograd, Srbija i Aleksandra Spasojević, glumica Dječijeg pozorišta Republike Srpske, Banja Luka, Republika Srpska.

Organizatori festivala, kolege iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske, ističu:

“Svi smo, uz okolnosti virusa korona, veliki pobjednici što je Festival održan. A vi ste Republici Srpskoj i u Istočnom Sarajevu i u Banja Luci donijeli veliku radost.“

Predstavu „Divlji labudovi“ je režirao Jaroslav Antonjuk, a uloge tumače: Mirjana Đorđević, Mladen Milojković, Toma Bibić, Srđan Miljković, Davorin Dinić, Biljana Radenković i Dejan Gocić.

 

Izvor fotografija: Arhiva Pozorišta lutaka Niš

Autor: Portal Media Press Srbija