Share
Novi Chrome internet pretraživač: Viši stepen bezbednosti na Guglu

Novi Chrome internet pretraživač: Viši stepen bezbednosti na Guglu

Novi, viši stepen bezbednosti podrazumeva pojačavanje jačine lozinku, zaštitu korisnika od opasnih fajlova i njihovog preuzimanja, ali i najnaprednijih biometrijskih mera.

Novi Chrome internet pretraživač, odnosno nova Chrome86 verzija stigla je pre nekoliko dana i korisnike obradovala novim unapređenim bezbedonosnim sistemima. Poboljšanja se tiču jačanja snage lozinki, zaštite od sumnjivih datoteka i mogućnost aktiviranja biometrijskih mera u slučaju da korisnici u okviru pretraživača čuvaju svoje lozinke.

Uz naprednu opciju pretraživača dolazi i podrška za “.well-known/change-password” fajl, koji omogućava jednostavnu zamenu kompromitovanih lozinki. Tako Chrome86 proverava sačuvane lozinke i jasno pronalazi one koje su deo nekog otkrivanja podataka i korisnike obaveštava da bi trebalo da ih zamene.

Sa novom verzijom pretraživača dostupna je i Safety Check funkcija.

Sa Chrome86 stigla su i rešenja za brojne ranjivosti, a korisnici mogu da testiraju i eksperimentalne funkcije, poput mogućnosti da se urede sačuvane lozinke.

Oni čiji se pretraživač nije automatski ažurirao novu verziju mogu da preuzmu preko Settings -> Help -> About Google Chrome.

Blokada nesigurnih konekcija

Kompanija Google već neko vreme blokira i sadržaje koji stižu sa nesigurnih HTTP konekcija, a to sada važi i za mešovite konekcije – kada se neka lokacija otvori kao HTTPS web sajt, da bi potom prešla u sada nepoželjni HTTP.

 

Izvor: Pressserbia.com