Share
‘Vlast i njena opozicija’ na sceni Narodnog pozorišta

‘Vlast i njena opozicija’ na sceni Narodnog pozorišta

Na repertoaru Narodnog pozorišta Niš, večeras od 20 sati i u četvrtak, 22. oktobra u istom terminu, naći će se predstava “Vlast i njena opozicija”, po tekstu Nebojše Romčevića, u režiji Egona Savina.

Predstava “Vlast i njena opozicija” se fokusira na političku stvarnost XXI veka, gde marketinške agencije proučavajući javno mnjenje stvaraju imidž-političare, glasačko telo se izjednačava sa publikom, a u stvarnosti kao da se nije ni dogodilo ono čemu mediji nisu pridali pažnju.

Zato je u predstavi jedan od najvećih problema vlasti kako da pazari kvalitetnu i borbe dostojnu opoziciju, koju će podržati javno mnjenje. S druge strane su slobodoumni, misleći, nepotkupljivi intelektualci na rubu egzistencije, koji se nisu prodali zato što niko nije ni pokušao da ih kupi. A šta se dogodi kad se ponudi prava cena, gorka je komedija kojom se bavi “Vlast i njena opozicija”.

Reč reditelja:

Naša predstava ne zastupa nijednu političku opciju. Naprotiv, ona je nastala iz prezira prema našoj političkoj stvarnosti, u kojoj su intelektualci postali sirotinja, a nemoralni vlast! Rugamo se još i ostrašćenosti, jeftinoći i prolaznosti naših uverenja!
Ali, kao i svaku gorku komediju, pokreće nas ljubav prema svakom slabom, neodlučnom i nezaštićenom čoveku!

U predstavi igraju: Aleksandar Marinković, Jasminka Hodžić, Nađa Nedović Tekinder, Dejan Cicmilović i Aleksandar Mihailović.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni pozorišta u periodu od 10 do 20 časova, po ceni od 400 dinara (cena sa popustom za đake, studente i penzionere iznosi 300 dinara). Predstave počinju u standardnom terminu od 20 časova, a ulaz na predstave je dozvoljen uz korišćenje epidemioloških maski.

 

Izvor fotografija: Narodno pozorište Niš

Autor: Portal Media Press Srbija