Share
Kako treba da izgleda zdrav doručak

Kako treba da izgleda zdrav doručak

Istraživanja pokazuju da se svakog prvog u mesecu mnogi odlučuju da krenu sa zdravom ishranom i fizičkom aktivnošću ne bi li svoju liniju doveli u red. A najvažniji obrok, doručak, mora biti idealna kombinacija proteina i ugljenih hidrata.

Ako želite da dan započnete zdravo, morate znati koje su namirnice odlične za dobar i zdrav doručak. Umesto jaja, peciva, salama i viršli, počnite da birate zdravije namirnice.

Ništa bez integralnih žitarica – Ako želite da budete zdravi i puni energije, žitarice moraju da budu integralne. Jedno naučno istraživanje je pokazalo da žitarice u doručku poput ovsenih pahuljica, pomažu u koncentraciji i učenju. Dakle, umesto rafinisanih žitarica od kojih se sastoje razna peciva, palačinke i ostale popularne namirnice, za doručak birajte integralne žitarice. Zdravije su, a pomažu u održavanju linije.

Proteini su dobrodošli – Proteini su važan deo zdravog doručka jer, između ostalog, pružaju osećaj sitosti što čoveku omogućava da izdrži bez hrane do ručka. Dakle, malo proteina u doručku u obliku mleka, jogurta, jaja ili kikiriki maslaca nije loša ideja, ali ne treba pretjerivati. Ako preskačete proteine u doručku, imaćete potrebu da ih nadoknadite u idućim obrocima, a to nije baš najpametniji izbor.

 

Izvor: Krstarica.com