Share
Situacija u Srbiji sve dramatičnija: Preminulo 10 osoba, 2.282 novoobolelih

Situacija u Srbiji sve dramatičnija: Preminulo 10 osoba, 2.282 novoobolelih

U poslednja 24 sata na korona virus u Srbiji je testirano 12.947 osoba, od kojih je 2.282 imalo pozitivan nalaz, dok je nažalost preminulo 10 lica.

Foto: Shutterstock

Danas je zasedao Krizni štab o novim merama zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Naredne nedelje na raspust ne idu samo osnovci, već će i srednjoškolci. Počev od srede, svi učenici osnovnih i srednjih škola imaće tri dana odmora, odlučeno je na današnjem zasedanju Kriznog štaba.

Još jedna nova mera koju je danas Krizni štab doneo je zabrana okupljanja više od petoro ljudi kako u zatvorenom, tako i u otvorenom prostoru.

Stručnjaci epidemijsku situaciju u Srbiji opisuju kao nepovoljnu, zbog čega je zasedao i Krizni štab.

U Beogradu je najkritičnija situacija što se tiče zaraženih, a bolnički kapaciteti u prestonici su pri kraju, rekao je državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek.

Virus se širi i u ostalim delovima zemlje. Raška je zabeležila najveći porast novoobolelih u poslednja tri meseca. Od 35 uzoraka obrađenih u Zavodu za javno zdravlje Kraljevo, za dan 5. novembar, čak 16 je bilo pozitivno.

Nestabilna je epidemijska situacija i u Kragujevcu. U odnosu na period od pre dve nedelje, broj pacijenata koji dolazi na pregled u kovid ambulantu gotovo je utrostručen.

Direktor Kliničkog centra Kragujevac prof. dr Predrag Sazdanović ističe da su bili u pravu kada su pre dve nedelje najavljivali apokaliptični scenario. Isključivo možemo da nađemo razloge u neodgovornom ponašanju pojedinaca i ilegalnim okupljanjima, poručuje Sazdanović i dodaje da su spremni za najgori scenario.

 

Izvori: Dnevno.rs, Direktno.rs