Share
Kako izgleda zdrava veza

Kako izgleda zdrava veza

Biti u zdravoj ljubavnoj vezi čini se kao nemoguća misija u današnjem svetu.

Pored svih obaveza i izazova koje pred sebe postavljamo kao da ono najvažnije ostavljamo po strani – odnose među ljudima, ljubav. Kada se osvrnete na sve te nefunkcionalne parove koje ste susretali tokom svog života i pomislite na to koliko je puta vaše srce u prošlosti bilo slomljeno, vidite verovatno šablon koji se ponavlja. Upoznavanje, zabavljanje, razlaz.

Uprkos mišljenju mnogih, svako bi zapravo želeo da bude u zdravoj i zreloj ljubavnoj vezi. Svako od nas kraj sebe želi osobu koja joj može pružiti ljubav i svet na dlanu. Nekog ko će je razumeti, podržavati i voleti uprkos svemu. Zdrave veze se razlikuju u velikoj meri od prolaznih afera, a danas vam otkrivamo kako da ih prepoznate.

OSOBE U ZDRAVOJ VEZI NE UZIMAJU JEDNO DRUGO ZDRAVO ZA GOTOVO

Jedna od glavnih odlika zdrave veze je sposobnost obe strane da se svakodnevno trude jedno oko drugoga. Lako ćete prepoznati osobe koje su u zdravoj vezi, jer se one ovek trude da prijatno iznenade svoju voljenu osobu.

U ZDRAVOJ VEZI NEMA DOMINANTOG PARTNERA

Ako vam je bitno ko je u pravu i ko ima završnu reč, vrlo verovatno se ne nalazite u najzdravijoj ljubavnoj vezi. U zdravim vezama nema dominantnih pojedinaca. U njima partneri odluke donose zajedničkim snagama i uvek nastoje da podrže jedno drugo.

OBA PARTNERA U ZDRAVOJ VEZI IMAJU PRAVO NA MIŠLJENJE

Ljudi su skloni da misle da u zdravim vezama nikad ne dolazi do rasprave i svađe. Međutim to je daleko od istine. Rasprava ne znači odsustvo ljubavi, već jednostavno izražavanje određenog mišljenja. Ono što je važno je da u zdravim vezama oba partnera imaju pravo na svoje mišljenje.

U ZDRAVOJ VEZI OBA PARTNERA STAVLJAJU SVOJU VOLJENU OSOBU NA PRVO MESTO LISTE PRIORITETA

U neverovatno mnogo slučajeva dolazi do raskida ljubavne veze zbog toga što osobe nisu u stanju da jedna drugu stave na svoju listu važnih stvari. Kada ste nekom samo opcija, a ne i najvažnija osoba u životu, to nikako ne može da bude zdrava veza.

OSOBE U ZDRAVOJ VEZI NE ODUSTAJU LAKO JEDNA OD DRUGE

Niko nije imun na probleme, ali to ne znači da pred prvim problemom treba da se okrenete i odete. Ako ste u stanju da i pored nesigurnosti koju osoba sa kojom ste iskazuje vidite vašu srećnu zajedničku budućnost, znajući pri tom šta ste sve prošli i koliko je puta data osoba bila tu za vas, to je odlika zdrave veze i znak da ne treba da odustajete.

 

Izvor: Krstarica.com