Share
Dr Janković: Niška Infektivna klinika je puna, rezultati novih mera tek za desetak dana

Dr Janković: Niška Infektivna klinika je puna, rezultati novih mera tek za desetak dana

Pomoćnik direktora KC Niš, prof. dr Radmilo Janković rekao je za RTS da je Infektivna klinika puna. Prema njegovim rečima, moguće je da će tokom nedelje biti oslobođen još jedan sprat novog Kliničkog centra za kovid pacijente.

KC Niš; foto: Portal Media Press Srbija

Na lečenju u KC Niš trenutno je nešto više od 200 pacijenata, a Infektivna klinika je puna. Njen kapacitet čine 52 postelje, od kojih, nakon adaptacije, 32 imaju centralni dovod kiseonika.

Tokom nedelje će najverovatnije biti oslobođen još jedan sprat novog Kliničkog centra za prijem kovid pozitivnih pacijenata.

Kako je Janković rekao, virus se širi kroz mlađu populaciju, a zaražavaju se njihovi roditelji, prijatelji, bake i deke. “Ako nove mere imaju zadovoljavajući efekat to će se znati tek za desetak dana”, istakao je.

Prema poslednjem izveštaju u KC Niš virus je potvrđen kod 154 pacijenta, od 203 hospitalizovanih. 17 pacijenata priključeno je na aparate za mehaničku ventilaciju, a troje je preminulo.

Podsetimo, Vlada Srbije juče je donela nove mere, kojima se ograničava radno vreme gotovo svih objekata od 21 do 5 časova.

Prihvatila sam savet stručnog dela Kriznog štaba da uvedemo još restriktivnije mere, kako bismo zaustavili širenje korona virusa. Vlada je donela odluku da u ovom trenutku ograničimo rad svega, pre svega rad ugostiteljskih objekata, ali i prodavnica, tržnih centara, svega osim apoteka, dostava hrane, benzinski pumpi i privrede“, rekla je Brnabić.

 

Izvor: Rts.rs