Share
Incident na Infektivnoj klinici u Nišu: Pacijent napao lekare i medicinsko osoblje

Incident na Infektivnoj klinici u Nišu: Pacijent napao lekare i medicinsko osoblje

Šezdesetčetvorogodišnji pacijent koji se u niškom Kliničkom centru leči od korona virusa, napao je danas oko 11 sati medicinsko osoblje ove zdravstvene ustanove, a o slučaju je obaveštena policija.

Foto ilustracija

Kako saznajemo, u incident, na sreću, niko nije teže povređen, a u ustanovu je pozvan psihijatar kako bi pružio potrebnu pomoć pacijentu koji ih je napao

Pacijent je u vidno uznemirenom stanju pokidao aparaturu na koju je bio priključen, a zatim nasrnuo na lekare i medicinske sestre zadajući im udarce nogama i rukama. Nakon toga je počeo da beži ka izlazu iz klinike, ali je zahvaljujući intervenciji službe obezbeđenja i medicinskog osoblja savladan i bez povreda vraćen na odeljenje intenzivne nege – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Iz uprave niškog Kliničkog centra stigla je najoštrija osuda ovog incidenta.

U situaciji kada medicinsko osoblje ulaže natčovečanske napore radi spašavanja ljudskih života i očuvanja zdravlja stanovništva, ovakvi događaji su nedopustivi. Uz svo razumevanje za bolest pacijenta i posledice izazvane padom saturacije u krvi usled zaraze korona virusom, moramo da ukažemo da je ovakvo ponašanje krajnje neprihvatljivo. Apelujemo na građane da imaju razumevanja i poštovanja za ono što ovi ljudi rade, što rizikuju svoj život i svoje zdravlje da bi sačuvali njihovo – saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

 

Izvor: Novosti.rs