Share
Niš: Voz udario devojku na pružnom prelazu

Niš: Voz udario devojku na pružnom prelazu

Na pružnom prelazu u Nišu voz je udario u devojku (20), koja je sa teškim povredama prebačena u bolnicu, prenose mediji.

Foto ilustracija: Negativespace.co

Ona je hitno prebačena u Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu sa teškim povredama opasnim po život.

Pacijentkinja je zadobila teške povrede glave i ekstremiteta, intubIrana je i neposredno je životno ugrožena. Lekari raznih specijalnosti rade dalju dijagnostiku – kažu u Kliničkom centru u Nišu.

Devojka je prelazila prugu na mestu van putnog prelaza, a budući da su u blizini mesta nezgode pronađene slušalice ne isključuje se ni mogućnost da nije čula nailazak kompozicije putničkog voza.

U Policijskoj upravi u Nišu rečeno je samo da je u 11.30 časova prijavljen događaj i da je u toku utvrđivanje svih ostalih činjenica i okolnosti.

Prelazila prugu na nedozvoljenom mestu

Železnice Srbije saopštile su da je tinejdžerka na koju je danas U 11.20 sati naleteo putnički voz, prelazila prugu na mestu gde to nije dozvoljeno i gde je zabranjeno kretanje.

Nezgoda se desila pri ulasku u železničku stanicu Ćele Kula a devojka je zadobila izuzetno teške povrede opasne po život i trenutno se nalazi u kritičnom stanju.

Prema informacijama sa terena, reč je o devojci koja je na otvorenoj pruzi prelazila preko koloseka na mestu gde to nije dozvoljeno i gde je zabranjeno kretanje. Na mesto nesreće, odmah su izašli pripadnici MUP-a i Hitne pomoći, kao i Železnička komisija za vanredne događaje koja treba da utvrdi uzroke ovog događaja. Teško povređena osoba kolima Hitne pomoći prevezena je sa mesta nesreće. „Infrastruktura železnice Srbije“ izražava žaljenje zbog nesreće koja se dogodila. Još jednom upozoravamo sve učesnike u saobraćaju, a posebno pešake, da poštuju saobraćajnu signalizaciju, da budu pažljivi i ponašaju se odgovorno u blizini pruge i da ne prelaze prugu na mestima gde to nije dozvoljeno, kako bi se izbegle ovakve nesreće – saopštio je Nenad Stanisavljević, PR “Infrastrukture železnice Srbije”.

 

Izvor: Blic.rs