Share
Narodno pozorište Niš otkazuje sve predstave u novembru zbog nepovoljne epidemiološke situacije

Narodno pozorište Niš otkazuje sve predstave u novembru zbog nepovoljne epidemiološke situacije

Narodno pozorište Niš usled epidemiološke situacije otkazuje sve predstave u novembru mesecu, dok će 30. novembra biti održano glumačko veče poezije. Što se decembarskog repertoara tiče, on će biti najavljivan na nedeljnom nivou, kada kolektiv pozorišta očekuje normalizaciju rada.

Narodno pozorište Niš; foto: Portal Media Press Srbija

Premijera predstave “Ana Karenjina” pomerena je za mesec decembar, dok će o tačnom datumu odigravanja javnost biti blagovremeno obaveštena.

U međuvremenu niški teatar nastavlja sa aktivnostima, a već 24. novembra počinje rad na predstavi “Čudo Svetog Đorđa”, u režiji Nikole Zavišića. Reč je o međunarodnom projektu, koprodukciji tri pozorišta iz Arada (Rumunija), Plevena (Bugarska) i Niša.

Narodno pozorište vredno radi na rekonstrukciji enterijera zgrade. Nakon novog parketa i postavljenih itisona, uspešno je instaliran i novi protivpožarni sistem i ovom prilikom rukovodstvo ove kuće zahvaljuje Gradu Nišu, kompaniji NIS i firmi “Teming Electrotehnology”, koji su učestvovali u finansiranju i time doprineli boljoj zaštiti kako zaposlenih, tako i posetilaca Narodnog pozorišta Niš.

 

Autor: Portal Media Press Srbija