Share
Korona presek u Srbiji: Još 6.109 zaraženih, preminulo 29 osoba

Korona presek u Srbiji: Još 6.109 zaraženih, preminulo 29 osoba

U poslednja 24 sata na korona virus u Srbiji je testirano 18.980 osoba, njih 6.109 bilo je pozitivno, dok je nažalost, preminulo 29 lica.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut” na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije nalazi se 186 pacijenata.

Direktor Instituta Banjica Zoran Baščarević izjavio je danas da je u prethodnom talasu koronavirusa tokom leta bilo 30 zaraženih radnika Instituta, a da ih sada 45.

To se, kako je rekao, strašno odražava na intenzitet rada, s obzirom da taj institut nije u kovid sistemu, već u redovnom radu.

Oko 500 traumatizovanih pacijenata nedeljno se pregleda, od toga 50 se primi, 30 operiše. Svakog dana 8-9 operativnih programa… To će mnogo nedostajati ako Banjica bude primorana da udje u kovid sistem. Nadamo se da će sistem izdržati još ovih par nedelja, a mi ćemo nastaviti da radimo ono što radimo svaki dan – naveo je direktor Banjice.

Novi sastanak Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19 zakazan je za sutra u 9.00 u Palati “Srbija”, a s obzirom na dramatičan rast novozaraženih, nije isključeno da već sutra budu donete nove restriktivne mere.

Poslednjih dana u Srbiji je zabeležen rekordan broj testiranih osoba, sve smo bliži brojki od 20.000 na dnevnom nivou, a koristi se više vrsta testova.

 

Izvor: Direktno.rs