-
Centar zabave i Lounge Bar ‘Amper’ od 22. aprila u tržnom centru ‘Delta Planet’ - 59 minuta pre
-
Pripreme za novu sezonu: U petak zvanično otvaranje grčkog turizma - 24 sata pre
-
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 15. do 21. aprila - 1 dan pre
-
Miloš Cvetković: Svestranost je vrlina glumačkog poziva - 1 dan pre
-
Marković: Mi se borimo za regularnost - 13/04/2021
-
‘Deobe’ oduševile publiku u Nišu - 13/04/2021
-
Čuli ste za 5G, ali da li znate šta je 5.5G? Huawei predstavio pet strateških ciljeva za naredni period - 13/04/2021
-
Zajednica profesionalnih pozorišta traži izuzeće iz Zakona o budžetskom sistemu - 11/04/2021
-
Nedostatak sna može da poveća rizik od zaraze koronavirusom - 11/04/2021
-
Rešite se dosadnih notifikacija na telefonu u samo nekoliko koraka - 11/04/2021
Vitaminska bomba za jačanje imuniteta
Otpor virusima je uvek potreban, ali sada, kada je ceo svet zahvaćen strepnjom zbog pandemije koronavirusa, pitanje jačanja imunološkog sistema je posebno aktuelno.
Zaštita treba da bude i spoljna i unutrašnja. Kao prvo, lekari preporučuju što češće pranje ruku vodom i sapunom, korišćenje antiseptika, što kraći boravak u zatvorenim prostorima sa većim brojem ljudi i ostanak kod kuće.
Vitaminske injekcije, koje se mogu pripremiti kod kuće za nekoliko minuta, pomoći će u zaštiti tela iznutra. Potrebno vam je samo 5 sastojaka koje možete lako pronaći u lokalnom supermarketu.
To su đumbir, limun, pomorandža, kurkuma i crni biber.
Zašto baš ovih pet?
Đumbir – ima moćna antioksidativna i protivupalna svojstva, što ga čini neophodnim delom svakodnevice u borbi protiv virusa.
Kurkuma – ovaj začin će vašem piću dati ne samo prijatnu zlatnu nijansu, već i puno korisnih svojstava. Jača imunološki sistem, smanjuje upale i uklanja toksine iz tela.
Pomorandža i limun – uklanjaju štetne materije iz tela i mogu se pohvaliti visokim sadržajem vitamina C, koji je dobar za jačanje imunološkog sistema.
Crni biber – služi kao vrsta katalizatora i umnožava efekat ostalih komponenti.
Recept:
- 1 velika pomorandža
- 2 mala limuna
- Pola šolje seckanog korena đumbira
- 2 kašičice kurkume
- malo svežeg mlevenog crnog bibera
- 1 kašičica maslinovog ulja
1. Temeljno operite pomorandžu i limun, isecite na velike komade bez uklanjanja kore (zapamtite: u njoj je sadržano do 70% hranljivih sastojaka, a ne u pulpi).
2. Dodajte đumbir, kurkumu i biber.
3. Stavite sastojke u sokovnik (ako ne, blender će vam pomoći, samo ne zaboravite da tečnost procedite na kraju).
4. Podelite smesu na dva dela i popijte ih u toku dana.
Izvor: Krstarica.com